Z robotom Care-E se na letališču ne boste izgubili.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Prebijanje skozi letališče se marsikdaj izkaže za pravo nočno moro. Naj samo omenimo odpovedi in zamude letov ter zamenjave številk izhoda. Prav zato se mnogi ne bi branili robota, s pomočjo katerega bi prihranili nekaj stresa.

Letalska družba KLM Royal Dutch Airlines bo svojim potnikom ponudila možnost najema majhnega robota modre barve, ki bo poskrbel, da se na poti od varnostne kontrole do izhoda ne boste izgubili.

Robot, ki so ga poimenovali Care-E, vas bo pričakal po prestanem postopku varnostne kontrole. Z njegovo pomočjo bo mogoče do želene lokacije prispeti brez zapletov. Edinstvena dogodivščina se bo začela po tem, ko boste na njegovem zaslonu skenirali letalsko karto.

Care-E, na katerega lahko odložite ročno prtljago, doseže hitrost okoli 5 km/h. Če se vam bo na letalo zelo mudilo, vam torej ne bo prišel ravno prav.

Pri KLM-ju pričakujejo, da bo njihova naprava za uporabo pripravljena v juliju ali avgustu. Sprva jo bodo preizkusili na mednarodnih letališčih v New Yorku in San Franciscu, nato pa se bodo odločili, ali storitev ponuditi tudi drugje.

Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev? VRSlide: pripravite se na vratolomno vožnjo po toboganu 6d405c212f04e8ae42c27e8a440e51e9c59e0e33 HEXA: šestnožni robot, ki bo poskrbel za vaše rastline Cuda Cuda: prvi podvodni raketni nahrbtnik na svetu, izdelan s tehnologijo 3D-tiskanja Mystic Dron Mystic: umetna inteligenca v vsej svoji veličini · · · ·