Cvetenje češenj v mestecu Kawazu
V zraku · buzz buzz

Tudi v Sloveniji je zadnje dni že zadišalo po pomladi, v japonskem mestu Kawazu pa se že kaže klasična podoba začetka pomladi, ko na Japonskem cvetijo češnje, kar v deželi vzhajajočega sonca pomeni, da je zima dokončno odšla. Cvetenje je prava atrakcija, te fotografije pa prihajajo iz mesteca Kawazu, ki vedno malce prehiteva.

Mestece Kawazu, ki leži na obronkih Tokia, je znano po 8000 češnjah, ki so se že sredi februarja odele v belo in rožnato. Obiskovalci lahko tako že danes občudujejo oblake cvetov.

PREBERITE ŠE: Tako čudovita je Budimpešta v megli

Cvetenje češenj na Japonskem praznujejo s hanamijem, kar v prevodu pomeni opazovanje rož. Češnje v mestecu na vzhodu Japonske cvetijo dober mesec prej kot ostale, saj so posebne sorte, sicer pa krošnje češnje tam ‘eksplodirajo’ konec marca in na začetku aprila. Češnjev cvet je japonska nacionalna cvetlica in je simbol upanja ter prenove.

Galerija – cvetenje češenj v japonskem mestu Kawazu:

Cvetenje češenj v mestecu KawazuOdpri galerijo

budimpešta Tako čudovita je Budimpešta v megli Carpool Karaoke: The Series Priljubljena rubrika Carpool Karaoke postala TV-serija Kate Upton na naslovnici revije Sports Illustrated Swimsuit Edition 2017 Kate Upton na naslovnici revije Sports Illustrated Swimsuit Edition 2017 Restavracija Antonio Ferrar V tej restavraciji jeste ceneje, če imate lepo vzgojene otroke · ·