Avtomat za avtomobile Carvana Car Vending Machine
Utrip mesta · arhitektura

Prodajni avtomati ponujajo marsikaj. Od standardne hrane in pijače do drugih izdelkov, po novem pa tudi avtomobile! Prvi avtomat za avtomobile na svetu sliši na ime Carvana Car Vending Machine, stoji pa v bližini mesta Nashville (ZDA). Seveda ni klasičnih mer, ker pač ne gre za avtomobile igračke, tudi plačevati pa vam ni treba na kraju samem, saj vse postopke nakupa predhodno opravite prek spleta. Tu ga zgolj poberete, in to brez kakršnekoli birokracije.

Carvana Car Vending Machine je prvi prodajni avtomat za avtomobile na svetu, ki povsem spreminja način nakupovanja avtomobila. Prodajni avtomat v bližini Nashvilla kakopak ni običajnih mer. Gre namreč za petnadstropno zgradbo, ki hrani 20 avtomobilov, avtomobil pa predhodno kupimo kar prek spleta. V avtomat tako zgolj vstavimo gromozanski personaliziran kovanec in na zaslonu poiščemo svoje ime. In nekaj trenutkov zatem je avto v naši lasti. Nobene birokracije!

PREBERITE ŠE: 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu

Za prvi prodajni avtomat za avtomobile na svetu je zaslužna Carvana, ki že nekaj let ponuja nakup avtomobila prek spleta, kjer je postopek nakupa enak tistemu v avtosalonu (vključno s podpisom pogodbe), le da vse skupaj počnete iz domačega naslanjača in da zadeve opravite vsaj 20 minut hitreje. Kupovanje avtomobila še nikoli ni bilo tako preprosto in zabavno!

Avtomat za avtomobile Carvana Car Vending MachineOdpri galerijo

Večstanovanjska zgradba: The Interlace, Singapur WAF 2015: uradno najboljše nove zgradbe na svetu so … PicMonkey Collage Mikrohiše: tudi majhni prostori so lahko glamurozni Najbolj nenavadna stavbe sveta 17 najbolj nenavadnih stavb na svetu Lesena hiška mladega slovenskega arhitekta Roka Pezdirca Lesena hiška na drevesu Slovenca Roka Pezdirca ·