Arhitekturno čudo Casa Del Acantilado
Utrip mesta · arhitektura

Casa del Acantilado, hiša v španski Salobreñi, je pravi dragulj moderne arhitekture, pod katero sta se podpisala Pablo Gil & Jaime Bartolomé, ustanovitelja arhitekturnega biroja GilBartolome Architecture. Hiša nenavadnih oblin je zrasla na pečini in ponuja nemoten pogled na Sredozemsko morje.

Casa del Acantilado je prava arhitekturna mojstrovina. Hiše nenavadnih oblik, ki so jo umestili v pečino nad sredozemsko obalo, je ena sama streha, začinjena z nenavadnimi panoramskimi okni nepravilnih oblik.

PREBERITE ŠE: Herzog & de Meuron: Chelsea dobiva nov stadion

Po videzu Casa del Acantilado spominja na obraz Nezemljana iz filma, prepričani pa smo, da se pod hišo ne bi imel težav podpisati niti sloviti Friedensreich Hundertwasser. Dejansko sta avtorja hiše v kraju Salobreña v Španiji Pablo Gil & Jaime Bartolomé iz biroja GilBartolome Architecture.

Arhitekturno čudo Casa Del AcantiladoOdpri galerijo
Načrti za nov stadion nogometne ekipe Chelsea. Herzog & de Meuron: Chelsea dobiva nov stadion Najvišja stavba na svetu - The Bride v Iraku The Bride – najvišja stavba na svetu bo imela dom v Iraku Selgas Cano Architecture Najbolj kul pisarne na svetu Spektakularna igrišča Najbolj spektakularna teniška igrišča na svetu