Barbie na slavnih slikah
V zraku · buzz buzz

Barbie je prisotna domala povsod. Na torbah, šalčkah, šolskih potrebščinah, majicah, itd., njena naslednja ”žrtev” pa so znamenite slike. Tja jih je namreč umestila Catherine Théry, ki si je Barbie izbrala za svojo muzo in jo z reprodukcijo slavniških umetniških del kot so Zadnja večerja Leonarda Da Vincija, Slika umorjenega Marata Jacques-Louisa Davida in Krik Edvarda Muncha umestila na umetniški zemljevid.

Barbie kot del visoke umetnosti? Zakaj pa ne. Legendarna Mattelova igrača, ki se je rodila že davnega leta 1959 in dobila ime po Barbari, hčeri njene ”matere” Ruth Handler, je že od rojstva tarča kritik, da promovira nerealistične standarde lepote, a to je ne ustavi od tega, da ne bi bila svetovni fenomen.

PREBERITE ŠE: Tree Change Dolls: punčke, ki so pretirana ličila zamenjala za vsakdanji obraz

Catherine Théry si jo je celo izbrala za svojo muzo in reproducirala znamenite slike slikovitih slikarjev z Barbie kot vodilno figuro. Svoja dela je pod naslovom ”Not the ones you think” razstavila v pariški galeriji, a vam za ogled ni treba v Pariz, saj smo vsa zbrali v foto galeriji.

Michelangelo - Stvarjenje AdamaOdpri galerijo

Girl on the bridge with symbolic padlocks 5 stvari, ki jih lahko počnemo v urbani džungli Ljubljane, ko so vsi na dopustu PicMonkey Collage #ThePowerOfMakeUp: nova viralna kampanja, ki slavi moč ličil Najboljši viralci v letu 2015 do zdaj. To so najbolj viralni & zabavni oglasi v letu 2015 Muzej znanosti v Londonu ponuja oglede s kolesi. Muzej znanosti v Londonu si lahko avgusta ogledate kar s kolesom ·