shutterstock_1570992760
V zraku · odnosi

Kako poskrbeti, da vas moški, ki vam je všeč, po prvem zmenku nikakor ne bo mogel spraviti iz glave?

Spoznali ste zanimivo osebo, s katero sta se ujela na prvi pogled ali “črko” na spletu. Pred vama je prvi zmenek. V vas se je naselil adrenalin in strah ter polno vprašanj. Ali bo zmenek uspešen ali bo prava polomija, ki jo boste želeli čim prej pozabiti? Vse je v veliki meri odvisno od vas. Predstavljamo vam nekaj nasvetov, da boste samozavestno odšli na prvi zmenek in da vas druga oseba nikakor ne bo mogla spraviti iz svojih misli.

1. Izberite pravo lokacijo

Če še ne veste, kaj ima oseba, s katero greste na zmenek, rada, je najbolje izbrati nevtralno lokacijo, kjer se bosta lahko osredotočila na spoznavanje drug drugega. Si predstavljate, da gresta v restavracijo, in še preden vama postrežejo hrano, ugotovita, da se ne ujemata? Odločite se raje za kavarno; če vama bo neprijetno, lahko odideta po prvi pijači. Torej izberite prostor, kjer se boste počutili prijetno in udobno.

2. Razmišljajte pozitivno

Ena izmed najpomembnejših stvari, ki jo morate storiti, preden odidete na zmenek, je, da razmišljate pozitivno. Ne morete nadzirati kemije med vama, lahko pa poskrbite, da ste psihično pripravljeni na zmenek. Če se že vnaprej prepričujete, da se zmenek ne bo izšel, se bodo ti občutki v vas prenašali ves dan in noč. In ne glede na to, ali vam bo oseba všeč ali ne, se zmenek ne bo dobro končal. Spoznali boste, da je vsako razmerje, vsak človek, drugačen … in kar je bilo v preteklih razmerjih, naj ostane v preteklosti. Strah, ki ga čutite pred zmenkom, ni znak, da z vami nekaj ni v redu, ampak znak, da ste samo človek. In zapomnite si: vsi ljudje delajo napake, nihče ni popoln.

3. Pripravite si vprašanja za pogovor

Če ste sramežljivi ali bolj tihe narave, je najbolj živčen del prvega zmenka pogovor z nekom, ki ga komaj poznate. Ne veste, kako najti prava vprašanja? Profesor psihologije na Northwestern University Dan McAdams je napisal seznam 36 vprašanj, ki vam lahko pomagajo lažje razumeti druge. Poglejmo tri izmed njih, ki jih morate postaviti osebi na prvem zmenku:

  • Koga bi povabil na večerjo, če bi lahko izbral kogarkoli na svetu?
  • Kateri je tvoj najlepši spomin?
  • Kaj ti predstavlja popoln dan?

Ključ do uspešnega pogovora je tudi vzajemnost. Ko vam nekdo zastavi vprašanje, mu vedno odgovorite na način, da mu postavite enako vprašanje.

4. Pazite na govorico telesa

Neverbalna komunikacija (govorica telesa in izrazi na obrazu) so morda najglasnejša stvar, s katero komunicirate. Kako se lahko zavedate svoje govorice telesa in še vedno delujete naravno? Pred vami so trije znaki govorice telesa.

A) Zrcaljenje

Raziskava, ki so jo izvedli pri Behavioural Science Institute na Nizozemskem, je pokazala, da bolj ko nas privlačijo ljudje, bolj oponašamo njihovo vedenje. Osebi, ki sta si všeč, zrcalita telesni položaj in govorico. Zrcaljenje lahko pomaga vzpostaviti odnos ali prvi stik in se lahko uporablja tudi za preverjanje, ali ste osebi, s katero se pogovarjate, všeč. Če druga oseba zrcali vašo govorico, ste ji všeč.

B) Očesni stik

Ljudje gledajo tiste ljudi, ki so jim všeč, in se izogibajo pogledu v primeru nezanimanja. Obstaja pa tanka meja med očesnim stikom in strmenjem, kar je nevljudno. Lahko pa prikrijete strmenje tako, da ko premaknete glavo, prekinete pogled. Če druga oseba ohranja stik z očmi, ste ji zagotovo všeč.

C) Nagibanje

Usmerjenost telesa je pomemben pokazatelj, da ste osebi, s katero se pogovarjate, všeč. Ljudje se nagibajo k ljudem, ki so jim všeč, in se distancirajo od ljudi, ki jih ne marajo. Aktivno nagibanje se povečuje, ko se povečuje tudi odnos.

5. Kaj spodbuja vašo privlačnost?

Vsi si želimo biti privlačni ljudem, ki so nam všeč. Ali veste, kaj je vaša največja privlačnost ? Če verjamete ali ne – vi kakor celota. Ne, ne gre samo za to, kakšnega videza ste, kako ste oblečeni itd., nič od tega, kar predstavlja površinske vidike vašega življenja. Privlačnost izvira iz vas. Ko se počutite samozavestni, se počutite varnejši in oddajate pozitivno energijo, s tem pa privlačite druge ljudi.

Včasih bodo zmenki čudoviti, včasih boleči, a to so le izkušnje, na katerih se boste naučili, kako zrasti. Ne krivite sebe, če se ne bo izšlo. Ne bodite pesimistični – sprejmite preprosto dejstvo: zgodijo se slabi zmenki in slabi odnosi, ampak zgodijo se tudi odlični zmenki in odlična dolgoročna razmerja.


shutterstock_719039314 4 najpogostejši načini, kako ženske zapravljamo svoje možnosti, da bi spoznale – njega! ali-pazani-LzyQ3WV_-pc-unsplash Ljudje se te bojijo, a te neizmerno spoštujejo: 6 znakov, da si neverjetno globoka oseba ethan-robertson-gWzGqPw2ODY-unsplash Ljubezensko pismo za tvojega valentina: če mu to pošlješ, potem poznaš resnično ljubezen! Moški, ki uporablja telefon Bodite pozorni, to so znaki odvisnosti od telefona! · · · ·