brooke-cagle-193349-unsplash
V zraku · odnosi

Magične palice, ki bi zakon naredila uspešnim, ni, saj sta zakonca ustvarjalca svoje sreče, ki lahko marsikaj naredita za boljše razmerje. Če s partnerjem niste imeli resnega pogovora o določenih stvareh, preden sta stopila pred oltar, je bolje, da spregovorita ali pa se sploh ne poročita.

Pred poroko je treba postoriti marsikaj, če želite, da vaš zakon traja – najbolj pomembno je, da se pogovorita o zelo pomembnih, morda neprijetnih temah, ki so odločujoči dejavnik, kako bo vaš zakon potekal. Da bi se izognili presenečenjem in večjim udarcem v zakonu, se pogovorita o teh stvareh.

OTROCI

Nestrinjanje glede tega, ali želita imeti otroke in koliko, ne pomeni nujno, da bo vajin zakon razpadel. A se je zelo pomembno pogovoriti o tej temi, saj veliko parov vstopi v zakon, v katerem ima en partner drugačna pričakovanja glede otrok kot drug, kar vpliva na to, da nasprotna stran ne vidi več prihodnosti s to osebo. Pomembno vlogo igra tudi biološka ura, zato povejte svojemu partnerju, če otroci niso v načrtu za vašo prihodnost.

NAČRTI ZA PRIHODNOST

Ali želite potovati po svetu? Morda živeti družinsko življenje? Ali se popolnoma osredotočiti na kariero? Te odločitve so pomembne, zato se pogovorita, kakšne plane imata za prihodnost in kako jih lahko uskladita, če se ti razlikujejo.

SORODNIKI

V idealnem svetu se imajo vsi sorodniki radi in se družijo, a v mnogih družinah je realnost drugačna. Če obstaja sovražnost med katerim izmed članov, je več kot pomembno, da poskušate rešiti nesoglasja, saj bodo te napetosti neizogibno vplivale tudi na vajin odnos.

FINANCE

Ločene finance v razmerju so nekaj normalnega, a s poroko se ta normalnost poruši, saj je dobro, da se dogovorita, kako bosta upravljala z denarjem – bosta imela ločene ali skupine račune. Denar lahko ogrozi vajin odnos in je pogosto razlog za težav v zakonu.

GOSPODINJSKA OPRAVILA

V naši družbi še zmeraj obstaja prepričanje, da mora ženska opravljati gospodinjska opravila, a se smernice premikajo v to smer, da sta oba člana vključena v proces urejanja skupnega bivalnega prostora. Pomembno je, da razjasnita, kakšna so vajina pričakovanja glede teh stvari, in si razdelita naloge, ki sta jih pripravljena prevzeti.

OSEBNE ODLOČITVE

Želite vstopiti v zakon, v katerem vas vaš partner nadzoruje, spremlja vsak vaš korak in vam ne pusti sprejemati lastnih odločitev? Če veste, da je tako, je bolje, da se o tem pogovorita in se poskušata dogovoriti ter drug drugega opozoriti, da sta še zmeraj individua, ki morata sprejemati lastne odločitve.

10ONENIGHT1-facebookJumbo Družba tega nikakor ne odobrava: 5 tabu stvari, ki lahko rešijo vajino zvezo 4 najbolj pesimistična astrološka znamenja, ko je govora o razmerju 4 najbolj pesimistična astrološka znamenja v razmerju india-tupy-171305-unsplash Super ideje za poletni zmenek Skrivnosti zapeljevanja, ki čisto vsakič delujejo Skrivnosti zapeljevanja, ki čisto vsakič delujejo · ·