Cel čas jih uporabljaš, a ne veš: vonj teh petih stvari izboljša razpoloženje
Utrip mesta · zdravje & lepota

Za dvig razpoloženja lahko poskrbijo tudi stvari, ki jih srečujete vsakodnevno – vonj teh petih stvari namreč izboljša razpoloženje.

Da številna zelišča, kot so denimo sivka, rožmarin in ginseng, vplivajo pozitivno na človeka, je že znano – tokrat vam razkrivamo 5 povsem vsakodnevnih stvari, ki jih cel čas uporabljate, a niste vedeli, da njihov vonj lahko izboljša vaše razpoloženje.

Kateri vonji ozboljšajo razpoloženje?

Citrusi: Razpoloženje lahko domnevno izboljšate tudi z vohanjem cirtusov – sadje, ki vsebuje veliko vitamina C, naj bi vas prebudilo in napojilo s svežo energijo. Limonske vonjave namreč slovijo po tem, da naj bi pomagale znižati raven stresa.

Krema za sončenje: Kakšne asociacije dobite, ko pomislite na kremo za sončenje? Predvidevamo, da se vam v glavo prikradejo sončni poletni dnevi, polni brezskrbnega poležavanja na plaži. Vonj kreme za sončenje naj na vas pozitivno vplival prav zaradi dejstva, da ga povezujete s sproščenimi počitnicami.

Sveže pokošena trava: Pokošena trava naj bi sproščala posebne kemikalije, ki ljudi naredijo srečne in sproščene, obenem naj bu pozitivno vplivala na človeški spomin – vonj trave naj bi upočasnil morebiten upad mentalnih sposobnostih in tako domnevno pomagal pri upočasnjevanju staranja.

Otroški puder: Podobno kot krema za sončenje deluje otroški puder – slednji naj bi vas spomnil na varnost, ki ste jo občutili v otroških letih. Imel naj bi pozitivni učinek tudi na starše, ki se z njegovo pomočjo spomnijo na srečo, ki so jo občutili ob pestovanju lastnega otroka.

Vrtnica: Vrtnica, ki velja za simbol ljubezni, naj bi zdravila srčne in ljubezenske težave – aromatične sestavine vrtničnega olja naj bi ob tem izboljšale razpoloženje in poskrbele za dodatno energijo.

cover-shower Se tuširaš prepogosto? Prenehaj takoj! Lady Gaga One skrbijo za svojo lepoto: 10 zvezdnic, ki so videti ODLIČNO tudi brez ličil duncan-shaffer-485186-unsplash Ups! To se dogaja v tvojih možganih in telesu, ko kadiš marihuano Hitro in enostavno: ta frizura je najboljša za deževne dni Hitro in enostavno: ta frizura je najboljša za deževne dni