Vesolje v eni fotografiji
V zraku · buzz buzz

Vesolje je tako prostrano, da si praktično ni mogoče predstavljati, kako veliko je. A Pablu Carlosu Budassi ga je nekako uspelo stlačiti v eno samo fotografijo! To je naredil s pomočjo fotografij Nase in logaritemskih zemljevidov vesolja, izdelanih na univerzi Princeton.

Človek si težko predstavlja, kako ogromno je vesolje, a glasbenik in umetnik Pablo Carlos Budassi je ta brezmejni kozmos nekako ujel v eno samo fotografijo. To mu je uspelo s pomočjo logaritemskih zemljevidov vesolja in fotografij Nase.

PREBERITE ŠE: Nasa: vesolje se utaplja v smeteh

Naše Sonce in Sončev sistem najdemo v samem popku fotografije, obkrožajo pa ga najprej Mlečna cesta, nato ozvezdje Perzej in bližnje galaksije, kot je spiralna Andromedina galaksija, pa preostanek vesoljske krajine, vse skupaj pa uokvirja krog plazme kot posledica velikega poka.

Celotno vesolje na eni sami fotografiji:

Umetnine iz vodnih kapljic Aravis Dollmenna: neverjetne umetnine iz kapljic vode PicMonkey Collage Ljubki tatuji, primerni za službo Kako odstraniti led na vetrobranskem steklu na preprost način? Kako preprečiti zamrznitev vetrobranskega stekla? Snežinke od blizu Snežinke čisto od blizu: lepota snežink skozi fotografijo ·