oneplus6
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

OnePlus svoje nove izdelke običajno predstavlja v juniju. Tokrat so se pri kitajskem podjetju odločili, da novega paradnega konja izdajo nekoliko prej. Dogodek, na katerem je luč sveta uzrl telefon OnePlus 6, je potekal v sredo, 16. maja.

OnePlus je pri oblikovanju modela 6 sledil svojim konkurentom. Na vrhu 6,3-palčnega OLED-zaslona z razmerjem stranic 19 : 9 namreč najdemo zarezo, ki v svetu mobilne telefonije dviguje veliko prahu. Okvir zaslona je zelo tanek, zato se na prvi pogled zdi, da ga telefon sploh nima. OnePlus 6 je prvi telefon blagovne znamke s steklenim ohišjem. Na ta način se je podjetje pridružilo ostalim gigantom, kot so Apple, Samsung, Sony, Nokia, LG in Huawei, ki so aluminij že zamenjali s steklom.

Čeprav je po zunanjosti podoben konkurenčnim telefonom, pa se OnePlus 6 od njih tudi razlikuje. Telefon podpira novi operacijski sistem Android P Beta. Čeprav se po specifikacijah lahko primerja z Galaxyjem S9 in Huaweijem P20 Pro, pa bodo kupci zanj odšteli občutno manj denarja.

Dvojna kamera na zadnji strani telefona se ponaša s tehnologijo optične stabilizacije slike. Portretne fotografije v načinu bokeh je mogoče posneti tako z zadnjo kot sprednjo kamero, ki ima v primerjavi s predhodnicami večji senzor.

OnePlusov drsnik za obvestila se tokrat nahaja na drugi strani telefona, medtem ko je priključek za slušalke ostal na enakem mestu. Naprava je vodoodporna, mnoge kritike pa je zmotilo, da ne ponuja možnosti brezžičnega polnjenja.

OnePlus 6 bo potrošnike poskušal prepričati s sloganom “the speed you need” oziroma “hitrost, ki jo potrebujete”. Poganja ga procesor Snapdragon 845, sestavni del telefona pa je tudi grafična kartica Adreno 630. Najbolj zmogljiva različica navdušuje s kar 8 GB RAM-a in 265 GB prostora za shranjevanje.

Telefon bo od 22. maja naprej na voljo v treh barvah: temno in svetlo črni ter beli. Cena najbolj ugodne različice s 6 GB RAM-a in 64 GB prostora za shranjevanje na slovenskem trgu znaša 519 evrov.

Galerija – OnePlus 6

OnePlus 6Odpri galerijo
galaxy-a6 copy Samsung Galaxy A6 in A6+ s kamero za izražanje vaše osebnosti LG G7 ThinQ LG G7 ThinQ: novi LG-jev paradni konj, ki pričara neverjetno zvočno izkušnjo Photo: Daniel Frank Preprosti triki, kako najti izgubljen telefon, tudi če je ugasnjen zvok 2018.01.24-Morcheeba-Shot-03-023_LOWRES Honor 10: podobnosti ne gre oporekati · · ·