lg
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Čeprav je iPhone 6 se svež, pa ga letnica 2014 dela ”starega”. Zato nekateri že razkrivajo karte za leto 2015. Eden prvih je svojega aduta med pametnimi telefoni na CES-u 2015 razkril LG in sicer G Flex 2, naslednika leto dni starega modela G Flex. Tudi ta Android ima ukrivljen zaslon in ohišje in tudi ta je iz posebne, a izboljšane plastike, ki se v nekaj sekundah zaceli, če utrpi prasko.

LG G Flex 2 ima sicer nekoliko manjši zaslon kot njegov predhodnik (5,5 palca proti 6 palcem), ima pa ta zato višjo ločljivost (1080p) in bolj gosto omako iz pik (400 ppi). Tudi sicer ga prekaša v vseh specifikacijah, saj so ga osnovali tudi na račun kritik enice. V njem bije 8-jedrni procesor Snapdragon 810 (s taktom 2 GHz), ki ima na voljo 2 GB pomnilnika, tu pa je tudi 16 ali 32 GB prostora za shranjevanje.

PREBERITE ŠE: LG napoveduje LCD televizor s kvantno tehnologijo

Če se od konkurentov razlikuje predvsem po krivini, pa ima sicer značilen LG videz. Oblečen je v plastično ohišje iz posebne kemijske mešanice, ki omogoča še hitrejše celjenje prask (iz treh minut so regeneracijo skrajšali na vsega 10 sekund), kot Androidu pa mu po žilah teče operacijski sistem Android 5.0 Lillipop, ki mu uporabo zagotavlja baterija s kapaciteto 3000 mAh.

Ekran je glede na lanskega ojačal na vzdržljivosti, saj mu Gorilla Glass zagotavlja okoli 20% večjo trpežnost. Izboljšan je tudi digitalni fotoaparat, ki se ponaša s hitrim laserskim ostrenjem in 13 milijoni pik. Drugi jih ima 2,1 milijona. Posekali pa so tudi čas polnjenja in sicer na manj kot 40 minut.

Rebeka Dremelj, Nuška Drašček Slovenski izdelek: Bluetooth Selfie stick za iPhone in Android cover_new Kako pravilno skrbeti za baterijo pametnega telefona DSC00345 Mozilla Firefox in Tokujin Yoshioka: Fx0 – prozoren pametni telefon bb Boeing in Blackberry pripravljata samouničljivi telefon Boeing Black ·