sony svetilke
Utrip mesta · dom

Tehnologija postane čudežna, ko izgine. Najboljši izumi so namreč naravni, popolna zmes funkcionalnosti in namena, odrešeni kablov in ostrih robov, torej vsega, kar jih izdaja, da so umetni. Svetilka Sony Symphony je take vrste tehnologija. Je namizna svetilka, ki se lahko prelevi v lestenec, njen ”skrit” talent pa je brezžični zvočnik, tako da poleg svetlobe ponuja še zvok.

Sony Symphony sicer ni edini vir svetlobe, ki zmore dati od sebe več kot le svetlobo. Sony je namreč podobno tehnologijo skril tudi v novo LED žarnico in stoječo svetilko, toda nobena od njiju ni tako elegantna kot Symphony.

Prostorski zvok je kristalno čist, glasba pa dostavljena brezžično. Z njo Sony na čudovit način nadaljuje oziroma razširja z Life Space UX konceptom začeto filozofijo/vizijo, da je tehnologija najboljša tam, kjer je ne opazimo. In Symphony, ki je zvočnik kot namizna svetilka oz. lestenec ali obratno, svetilka kot zvočnik, je z večopravilnostjo ravno to, saj iz bivalnega prostora naredi nekaj več.

PREBERITE ŠE: CES 2015: Sony Walkman ZX2 – walkmanov veliki povratek

Sama svetilka je navdih črpala v svetilih stare šole, steklena struktura pa ima poleg estetske tudi tehnično funkcijo, saj nosi Sonyjevo vertikalno tehnologijo za zvočnike o kateri pa kaj več kot naziva ne vemo. Vemo pa, da je Symphony kompatibilna s konceptom Life Space UX, ki teži h temu, da je vse povezano in centralno vodeno iz ”generalštaba”, tj. aplikacije na pametnem telefonu.

Odpri galerijo

tumblr_nh1owdnYFi1sqkwlno2_1280 Oppo Food Ball: skleda za pse, ki upočasni hranjenje TapeFlips-lifestyle_paper-hat-Miglena-Gerasimova-01 TapeFlips: pohištvo iz papirja in lepilnega traku 3 Orwell zofa: multi funkcionalen domači brlog Aplikacija prešitega furnirja na pručko. Nov oblikovalski trend: prešit les · ·