Samsung QLED TV
V zraku · tehnologija

OLED je mrtev, naj živi QLED! Samsung je na sejmu CES 2017 predstavil televizor Samsung QLED TV z ločljivostjo 4K in uporabo kvantnih točk. Tehnologija Quantum Dot Light Emitting Diode prinaša najbolj realistično sliko do zdaj in to ne glede na to, kako svetlo je v prostoru.

Samsung je na CES 2017 pripeljal televizor Samsung QLED TV, ki prinaša kvantne točke, ki veljajo za prihodnost slike. Medtem ko je ločljivost praktično dosegla limit (mejo, ki jo je človeško oko še sposobno zaznati), se je zdaj bitka preselila na področje barv. Na voljo bodo tri različice, in sicer Q7, Q8 in Q9. Samsung QLED TV prinaša od 1500 do 2000 nitov svetilnosti.

Kaj so kvantne točke? Kvantne točke omogočajo barve, ki so tako natančne in čiste, da boste prizore na zaslonu zamenjali za resnične. So nanodelci (majhni kristali), ki odsevajo različne barve glede na svojo velikost.

PREBERITE ŠE: Samsung napada s pametnima telefonoma Galaxy A3 in A5

V nasprotju z LCD- in LED-zasloni ustvarjajo in mešajo zgolj potrebne valovne dolžine, zaradi česar je slika lepša kot pri omenjenem paru, ki uporabljata bele oz. modre diode, poleg tega pa je manjša tudi poraba energije. Zaslon je še vedno LCD, kvantna tehnologija zamenja zgolj izvor svetlobe diod, kar ima za posledico sliko s širšim barvnim razponom.

Za primerjavo, klasičen LCD prikaže do 30 odstotkov barv, ki jih je zmožno zaznati človeško oko. OLED je velik, a za zdaj še predrag korak naprej.

Vrzel je zapolnil QLED. Kvantne točke namreč predstavljajo kompromis med ceno in kakovostjo. Zaslon s kvantnimi točkami prinaša do 50 odstotkov širši barvni razpon.

Zaslon Samsung CH711 CES 2017: Samsung predstavil ukrivljeni kvantno točkovni zaslon po meri igričarjev Naptime: pametna spalna maska za najboljši spanec na svetu Naptime: pametna spalna maska za najboljši spanec na svetu Amazon želi v nebo poslati cepelina Leteče skladišče – Amazon po dronih v nebo dviga še cepelin shutterstock_380309914 CES 2017: kaj nam bo prinesel največji tehnološki dogodek leta CES 2017 – Las Vegas · · ·