Kia Niro EV Concept
Utrip mesta · mobilno

Kia Niro EV Concept se je predstavil na sejmu CES 2018, kar je malo pred začetkom avtomobilskega salona v Detroitu. Avtomobil predstavlja novo tehnologijo in nakazuje smernice, ki bodo v prihodnosti vplivale na nove modele pri Kii.

Oblikovno se vidi, da si Kia Niro in Kia Niro EV Concept delita precejšen del DNK-ja. Zunanja oblika obema pomaga, da sta kar najbolj aerodinamična in posledično najbolj učinkovita. Niro EV Concept se je znebil tradicionalne prednje maske in namesto nje uporablja interaktivni zaslon, ki ni tam zgolj zaradi lepšega videza. Ker si Kia zamišlja Nira EV v urbanem okolju, je zaslon del interaktivnega svetlobnega sistema, ki je sredstvo za vizualno komunikacijo med vozniki in pešci. Temu je prirejen tudi sistem za spremljanje pešcev, ki prek kamer nadzira dogajanje okoli avtomobila. Lahko se zgodi, da kdo preprosto presliši tiho delovanje elektromotorja. V tem primeru bo Niro EV nase opozoril s svetlobnim ali zvočnim signalom.

Kot večina novodobnih konceptnih avtomobilov ima tudi Niro EV Concept povsem minimalističen dizajn, ki uporablja nevtralne barve, ki ustvarijo občutek prostornosti in pomirjajo človeka. Kia omenja, da bo v notranjost Nira EV s pomočjo novih tehnologij poskrbljeno za dobro interakcijo med avtomobilom in uporabnikom avtomobila. Niro EV bo imel litij-polimer baterijo z zmogljivostjo 64 kWh in elektromotor z močjo 150 kW. S polno baterijo bo Niro EV prevozil do 383 kilometrov dolgo pot.

Kia ima področju tehnologije še velike načrte. Na področju električnega pogona nameravajo do leta 2025 predstaviti kar 16 avtomobilov, ki bodo imeli takšen ali drugačen električni pogon. 5 običajnih hibridov, 5 priključnih hibridov, 5 popolnoma električnih avtomobilov in 1 na gorivne celice. Na področju druge pametne tehnologije bo Kia izpopolnila sisteme za avtonomno vožnjo, boljšo povezljivost in s pomočjo električnih pogonov prispevala k manjšemu ekološkemu vtisu.

PREBERITE ŠE: KONCEPT KIA PROCEED: NOVA PRESUNLJIVA KIA

Galerija slik: Kia Niro EV Concept

Kia Niro EV ConceptOdpri galerijo
Avanturistična predelava Mercedes-Benza razreda X Mercedes-Benz predstavlja konceptno kamping nadgradnjo za luksuzni razred X Concept Byton CES 2018: Byton Concept – prvi SIV (Smart Intuitive Vehicle) na svetu 1000-500-citymagazine-cover Motoped Pro: križanec med motornim in gorskim kolesom Infiniti Q Inspiration Concept Infiniti Q Inspiration Concept: lepotec se je razgalil v vsej svoji lepoti · · · · · ·