Prosthesis - nov presežek moderne tehnologije.
V zraku · tehnologija

Vsak dan znova se v svetu tehnologije ponavljajo inovacije, o katerih smo lahko pred časom le sanjali. Ena izmed takšnih je tudi bionični dirkalni robot, ki je bil razstavljen na CES 2018.

Ali ste že slišali za mech racing? V prihodnosti boste ta pojem slišali še ničkolikokrat. Podjetje Furrion je namreč izdelalo posebnega robota, ki je namenjen dirkanju. Poimenovali so ga Prosthesis.

V višino meri kar 4 metre in pol, tehta pa več kot 360 kilogramov. Koncept, ki so ga razvili pri Furrionu, bo prav gotovo požel veliko zanimanja.

Robot, ki se ga upravlja s človeškim gibanjem, lahko teče s hitrostjo do 32 km/h, ob tem pa se lahko tudi izogiba oviram. Njegova baterija mu dopušča, da brez prekinitve teče kar eno uro. Podjetje si želi, da bi njihova inovacija spodbudila druge ustvarjalce robotov, s katerimi bi pozneje oblikovali posebno ligo X1 Mech Racing. Tako bi prišlo do rojstva povsem novega športa – tekmovanja robotov v teku.


Volkswagen I.D. Buzz CES 2018: Volkswagen I.D. Buzz bo poganjala NVIDIA Action-Hunger Action Hunger: brezplačni prodajni avtomati za pomoč brezdomcem YapeWeb CES 2018: E-Novia Yape, urbani samovozeči kurir CES 2018: SureFly, dron v garaži CES 2018: SureFly, dron v garaži · · · · · ·