Sunflower_Heade_1503600049
V zraku · tehnologija · gadgeti

Če vam zaupamo, da je bil na CES 2018 predstavljen senčnik, boste verjetno zelo začudeni. A ta senčnik ima z navadnimi bolj malo skupnega. Nudi vam vse, kar si lahko zaželite ob počitku na plaži.

Startup ShadecrafT je na sejmu CES 2018 razkril Sunflower, prvi samostojni robotski senčnik. Z njim se boste tudi zunaj počutili kot doma, saj vam bo omogočil uporabo vseh pametnih naprav.

Njegovi številni senzorji analizirajo podatke in omogočajo, da senčnik sledi soncu. Glede na to, kje želimo senco, ga lahko tudi premikamo. Ob močnem vetru se bo Sunflower zaprl.

Na vrhu senčnika opazimo sončne celice, s katerimi ta zbira in hrani energijo. Poleg sončnih celic lahko dela tudi na baterijo, ki zdrži približno 72 ur. Energija omogoča delovanje elektronskih naprav. Senčnik ima vgrajeno 360-stopinjsko kamero, ki je namenjena varnosti in snemanju posnetkov, razsvetljavo, zvočnike in več možnosti za polnjenje. Na voljo sta omrežji Bluetooth in Wi-Fi. Med drugim bomo dobili informacije o vremenskih razmerah.

Tehnologijo lahko razumemo kot pametni dom zunaj našega stalnega bivališča. Z uporabo Sunflowerja bomo zadovoljili vse novodobne potrebe.


tractive-gps-dog-with-tracker-2 CES 2018: GPS-sledilec Tractive za varnost vaših hišnih ljubljenčkov CES 2018: FoldiMate - za tiste, ki ne marate zlaganja oblačil CES 2018: FoldiMate – za tiste, ki ne marate zlaganja oblačil CES 2018: Očala Vuzix Blade AR - prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo CES 2018: Vuzix Blade AR, prva pametna sončna očala z obogateno resničnostjo CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K CES 2018: LG zaoral ledino s televizorjem OLED 8K · · · · ·