CES 2018: SureFly, dron v garaži
Utrip mesta · mobilno · V zraku · tehnologija

Že kar nekaj digitalnega črnila je bilo prelitega na temo osebnih prevozov po zraku in med vsakim zapisom se zdi, da se pojavi novo vozilo ali raje zračno plovilo. Ideja, da bomo počasi presedlali iz avtomobilov v drone, dobiva vedno več pozornosti in se (morda) zares bliža uresničitvi. Na sejmu CES 2018 bo ameriško podjetje Workhorse predstavilo novost na trgu VTOL-plovil.

Workhorse SureFly je dvosedežni dron, ki ga boste lahko upravljali samo z eno roko. Plovilo je manjše od malo večjega SUV-ja, ogrodje pa sestavljajo karbonska vlakna.

Vse štiri ročice in električni propelerji se lahko zložijo, tako da plovilo zavzame kar se da malo prostora. SureFly upravljate z navigacijsko ročko, ki je nameščena med obema sedežema.

SureFly leti s pomočjo 8 električnih propelerjev, poganja ga bencinski motor (za vsak primer ima tudi baterijo), za dodatno varnost pa skrbi balistično padalo. Popeljal vas bo lahko na 60-minutno popotovanje pri največji hitrosti 112 km/h. Najvišja razgledna točka iz SureFlyja pa bo pri 1.200 metrih.

Cena za SureFly naj bi se gibala okoli 165.000 evrov.

Galerija – CES 2018: SureFly, dron v garaži

CES 2018: SureFly, dron v garažiOdpri galerijo
BMW R100 R Mystic BMW R100 R Mystic: bleščeči bakreni lepotec Jahta Kena Freivokha Spektakularna jahta Kena Freivokha Rolls-Royce s šestimi kolesi? Three Axel: Rolls-Royce s šestimi kolesi 2018 KTM X-Bow GT4 KTM X-Bow GT4 (2018): še bolj zlovešč · · · · ·