CES 2019: ASUS ROG Mothership je ultra močni igričarski računalnik, ki je lahko tudi tablica.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Tajvanski Asus je že s telefonom ROG Phone dokazal, da zna razmišljati zunaj okvirjev in izdelati nekaj izstopajočega. ROG je pri tem proizvajalcu oznaka za igričarsko divizijo Republic of Gamers in zdaj je ta na sejmu CES 2019 predstavila najbolj odštekano tablico, ki v bistvu sploh ni tablica, ASUS ROG Mothership.

ASUS ROG Mothership je pravzaprav 17-palčni igričarski monitor (ta pridih mu daje osveževanje s 144 Hz), ki ga je mogoče nagibati kot Microsoftov Surface in podobne ‘hibridne’ prenosnike. Obenem pa so v ne ravno lahkem monitorju tudi vse gamerske internalije, vključno s procesorjem i9 in najnovejšo grafično kartico nVidia RTX 2080. Pokončna postavitev računalniku omogoča precej boljše odvajanje toplote, kot če bi klasično stal na mizi.

Še posebej atraktivna pa je snemljiva tipkovnica. Lahko se magnetno pritrdi na zaslon pod kotom, lahko pa jo uporabnik ‘prepogne’, da je videti kot klasična tipkovnica in jo uporablja ločeno od monitorja. Kdaj in za koliko bo tole (če bo) v prodaji, v Asusu še niso izdali. In čeravno je vse skupaj tako odbito, da je že kul, je vseeno vprašanje, kdo so v resnici ciljni kupci.

Galerija slik ‒ Asus ROG Mothership

ASUS ROG MothershipOdpri galerijo

CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore veliko več kot ‘prebujati’. CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore več kot le prebujati CES 2019: pametna miza Cemtrex ima na sebi vgrajen računalnik in tri zaslone. CES 2019: pametna miza Cemtrex ima v sebi vgrajen računalnik in tri zaslone CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub bo zdaj sporočil aplikaciji, če pozabite zapreti vrat. CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub, pravi domači pomočnik · · ·