Koncept električnega prevoza brez voznika
V zraku · tehnologija

Na sejmu CES 2019, ki bo potekal od 8. do 11. januarja v Las Vegasu, bo Bosch predstavil tehnološke odgovore na današnje izzive, kar vključuje urbanizacijo, rast prebivalstva in podnebne spremembe. Dobavitelj tehnologije in storitev bo predstavil inovativne rešitve in storitve za mobilnost prihodnosti in pametne domove.

Prvi na svetu: Boschevo konceptno vozilo za novo vrsto mobilnosti

Bosch želi, da ljudje izkusijo novo vrsto mobilnosti v obliki koncepta električnega prevoza brez voznika z integriranimi storitvami. Ta vrsta mobilnosti bo kmalu na voljo v večjih mestih po svetu: zelo tihi prevozi brez voznika, ki so celovito povezani z okolico. Bosch bo zagotovil potrebno strojno in programsko opremo ter nove digitalne storitve, ki bodo uporabnikom omogočile rezervacijo vozil, plačilo prevoza ali delitev stroškov s preostalimi potniki.

Druge novosti, ki jih bo Bosch predstavil na sejmu CES 2019

Mirror Cam: tovornjaki brez vzvratnih ogledal
Novi Mercedes-Benz Actros je prvi tovornjak, ki ima namesto konvencionalnih glavnih in širokokotnih ogledal nameščene kamere. Sistem, ki se imenuje Mirror Cam, omogoča boljši 360-stopinjski pogled.Dve kameri, ki sta nameščeni na levi in desni strani zgornjega dela voznikove kabine, prenašata realno časovno sliko dvema 15-palčnima zaslonoma visoke ločljivosti, ki sta nameščena na A-stebričkih znotraj kabine.

Perfectly Keyless: pametni telefon kot ključ avtomobila
Boschev sistem dostopanja brez ključa Perfectly Keyless bo voznikom avtomobilov, ponudnikom storitev skupne uporabe avtomobilov in logističnim podjetjem kmalu omogočal digitalno upravljanje svojih vozil. Z aplikacijo na pametnem telefonu lahko v vsakem trenutku določijo, kdo bo imel dostop do avtomobilov oz. tovornjakov in kdaj.

Radarski sistemi za pomoč voznikom preprečujejo prometne nesreče z motornimi kolesi
Odkrivanje mrtvega kota, opozorilo pred trkom in prilagodljiv tempomat: namestitev radarja v motorje kot senzornega organa daje motorjem novo asistenco in varnostne funkcije ter ponuja natančno sliko okolice vozila. Glede na Boscheve raziskave o prometnih nesrečah bi lahko radarski sistemi za pomoč voznikom preprečili eno od sedmih prometnih nesreč, v katerih so udeležena motorna kolesa. Ti elektronski pomočniki so vedno pozorni na dogajanje, v nujnih primerih pa se odzovejo hitreje od ljudi.

Aplikacija za povezovanje e-skuterjev

Poleg prikaza ključnih informacij, kot je trenutno stanje akumulatorja v e-skuterju, aplikacija omogoča komunikacijo med voznikom in vozilom ter možnost povezave z drugimi uporabniki preko družbenih omrežij. Poleg tega je na krmilni ročici e- skuterja povezano držalo za čelado, ki ga je moč upravljati z aplikacijo.


CES 2019 naslovna CES 2019: kaj lahko pričakujemo od tehnološkega sejma letos? Najboljše poceni naglavne slušalke 2018, ki za svoj denar ponujajo največ. Najboljše poceni naglavne slušalke 2018, ki za svoj denar ponujajo največ ford-quiet-kennel Quiet Kennel: Ford tokrat ne navdušuje z avtomobilom, pač pa s pasjo uto 48277342_344928252730167_5626660771283861504_n ANTI Ordinary: kapa, ki se ob trku samodejno preobrazi v čelado · · · ·