CES 2019: HTC VIVE Pro je sistem navidezne resničnosti, ki sledi premikanju oči.
V zraku · tehnologija · gadgeti

HTC je na sejmu CES 2019 predstavil dva nova sistema navidezne resničnosti HTC VIVE Pro: eden zna slediti premikanju oči, drugi pa ne potrebuje dodatnih baznih postaj.

Sistemi navidezne resničnosti so prihodnost računalniških iger, zato postopoma na trg prihaja vedno več novih modelov. Sistem navidezne resničnosti HTC VIVE Pro, ki ga je HTC predstavil na sejmu CES 2019, velja za enega boljših, saj bo dobil zmogljivost sledenja premikanju oči. To pa prinaša dvoje ‒ možnost izrisa slike višje ločljivosti v delih, kamor gledamo in nižje povsod drugje (kamor ne gledamo), s tem bo tudi omogočeno natančnejše posnemanje človeškega vida in upravljanje brez rok.

Nov pa je tudi model Cosmos, ki za sledenje uporabnika ne potrebuje baznih postaj (svetilnikov) v prostoru. Zato ga bo mogoče preprosteje in hitreje priključiti na računalnik, čez čas pa morda tudi na pametni telefon. Kot je razvidno iz napovedi, naj bi bili zanj na voljo tudi novi krmilniki.

Galerija slik ‒ HTC VIVE Pro

HTC VIVE ProOdpri galerijo

CES 2019: ASUS ROG Mothership je ultra močni igričarski računalnik, ki je lahko tudi tablica. CES 2019: ASUS ROG Mothership je ultramočni igričarski monitor, ki je lahko tudi tablica CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore veliko več kot ‘prebujati’. CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore več kot le prebujati CES 2019: pametna miza Cemtrex ima na sebi vgrajen računalnik in tri zaslone. CES 2019: pametna miza Cemtrex ima v sebi vgrajen računalnik in tri zaslone CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom · · ·