Stampa
V zraku · tehnologija · gadgeti

Na sejmu CES 2019 največ pozornosti resda žanjejo tehnološki giganti, kar pa še ne pomeni, da ni prostora tudi za širni javnosti še neznane, inovativne proizvajalce. V to kategorijo se uvršča italijansko podjetje Volta, ki je predstavilo edinstven izdelek, namenjen hišnim ljubljenčkom. Posodica Mookkie namreč uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza.

Volta, ki se ukvarja z razvojem izdelkov z umetno inteligenco, je zbrane na sejmu CES 2019 osupnila z Mookkiejempametno posodico za hišne ljubljenčke. Ta uporablja tehnologijo prepoznavanja obraza, ki prepozna žival in ji ponudi hrano.

Mookie vašega hišnega ljubljenčka obvaruje pred tatovi, ki bi si želeli polastiti njegove jedi. Tako boste lahko brez skrbi, da bo vsakodnevno deležen zadostne količine hrane.

Kamera, vgrajena v posodico, ob pomoči sistema umetne inteligence analizira bližajočo se žival. V kolikor zazna, da gre za hišnega ljubljenčka, povezanega s posodico, samodejno odpre njen pokrov.

Posodica Mookkie je bila oblikovana z mislijo na hišnega ljubljenčka in njenega lastnika. Slednji lahko svojo žival spremlja tudi preko aplikacije za pametne telefone, ki ponuja razna obvestila in kratke videoposnetke. Posoda za hišne ljubljenčke je na letošnjem sejmu CES 2019 prejela nagrado za inovativen izdelek v kategoriji pametnega doma.

Mookkie bo kupcem na voljo od letošnjega septembra naprej. Zanj bo potrebno odšteti 189 $, kar preračunano znaša 165 €.


CES 2019: HTC VIVE Pro je sistem navidezne resničnosti, ki sledi premikanju oči. CES 2019: HTC VIVE Pro je sistem navidezne resničnosti, ki sledi premikanju oči CES 2019: ASUS ROG Mothership je ultra močni igričarski računalnik, ki je lahko tudi tablica. CES 2019: ASUS ROG Mothership je ultramočni igričarski monitor, ki je lahko tudi tablica CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore veliko več kot ‘prebujati’. CES 2019: pametna budilka Lenovo Smart Clock zmore več kot le prebujati CES 2019: pametna miza Cemtrex ima na sebi vgrajen računalnik in tri zaslone. CES 2019: pametna miza Cemtrex ima v sebi vgrajen računalnik in tri zaslone · ·