CES 2019: pametna miza Cemtrex ima na sebi vgrajen računalnik in tri zaslone.
V zraku · tehnologija · gadgeti

Cemtrex je na sejmu CES 2019 pokazal pametno delovno mizo Cemtrex, za katero bomo morali odšteti skoraj pet tisoč dolarjev in še davek za povrhu. A očitno je vredna svojega denarja, saj ima vgrajen računalnik, tri zaslone in številne druge pripomočke, ki bodo med upravljanjem te mize prišli še kako prav.

Pametna miza Cemtrex je oblikovana tako, da ima uporabnik vso površino na dosegu roke, preprosto pa je mogoče nastavljati tudi višino. Poleg zmogljivega računalnika z Intelovim procesorjem osme generacije i7, grafiko Nvidia GTX 1050 in več kot dovolj polnilnikov v osnovi konfiguraciji, se nad njo bohotijo kar trije 24-palčni (61 cm) na dotik občutljivi monitorji.

Tipkovnica in sledilna ploščica sta integrirani v delovno površino, kot tudi Leapov sistem za prepoznavanje kretenj. Delamo lahko na tri načine ‒ prek tipkovnice, s tapkanjem po zaslonu ali s kretnjami rok in prstov v zraku nad delovno površino.

Na mizi je še površina za brezžično polnjenje mobilnih naprav, skener dokumentov, v priročnem predalčku pa se skrivata brezžična ušesna čepka. Oblikovalci mize menijo, da namiznega telefona ne bomo potrebovali, saj bo računalnik poskrbel za vse vrste komunikacij.

Zanimivost pametne mize Cemtrex je v tem, kaj je na njej oziroma kako so vsi deli integrirani med seboj. Na njej ni nobenega kabla, ki bi med delom motil. Računalnik je v ohišju vpetim pod ploščo mize, v njej pa so poleg tipkovnice in sledilne plošče skriti tudi kabli, ki vse našteto povezujejo med seboj.


CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: Royole preseneča z zložljivo tipkovnico in pametnim zvočnikom z zaobljenim zaslonom CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub bo zdaj sporočil aplikaciji, če pozabite zapreti vrat. CES 2019: pametni hladilnik Samsung Family Hub, pravi domači pomočnik CES 2019: zvočnik za zabave Sony GTK-PG10 ima tudi držala za pijačo. CES 2019: prenosni zvočnik Sony GTK-PG10 ima tudi držala za pijačo CES 2019: Obsbot Tail je kamera, ki sledi vašem vsakem koraku CES 2019: Obsbot Tail je kamera, ki sledi vsakemu vašemu koraku · · ·