Kolo Chainless
Utrip mesta · mobilno

Poleg menjave in ‘pumpanja’ zračnic imamo pri kolesu največ opravka z verigo. Te rjavijo, pokajo, se snemajo in zahtevajo precej vzdrževanja, da ne omenimo, da si z njo pogosto umažemo hlače. Ko jih vsaj ne bi bilo! Vaše želje je uslišal Sean Chan, ki je izdelal kolo brez verige Chainless.

Veriga za kolo obstaja vse od nastanka kolesa. Ideja o kolesu brez verige ni nova, toda vse dozdajšnje so bile obsojene na propad. Srečo bo na platformi za množično financiranje Kickstarter zdaj poskusilo še kolo Chainless Seana Chana. Ta trdi, da je kolo kljub temu ohranilo vso praktičnost klasičnega kolesa.

PREBERITE ŠE: Fuoripista – najbolj nenavadno sobno kolo na svetu

‘Pritlikavec’ je po zagotovilih avtorja udobno, vsestransko, okretno, preprosto za vzdrževanje, lahko, izredno mobilno in hitro zložljivo. Prepolovimo ga v zgolj 15 sekundah, s svojimi majhnimi dimenzijami pa ga zlahka pospravimo v prtljažnik. V nasprotju s klasičnimi kolesi ima pedala in gonilko kar na zadnjem kolesu. Zaradi tega lahko pogreši kar nekaj do zdaj nepogrešljivih komponent kolesa, kot sta trikotni okvir in verižinki.

Namesto prestav ima serijo zobnikov iz volframa, ki ne rjavijo in jih ni treba vzdrževati. Na voljo bo z 20-, 24- in 26-palčnimi platišči iz magnezijeve zlitine. Edinstveno je tudi zaradi neodvisnega zadnjega kolesa, ki omogoča povsem nove kolesarske manevre. Kolo lahko prednaročite za preračunanih 750 evrov.

Galerija – kolo brez verige Chainless:

Kolo ChainlessOdpri galerijo
Bridgestone Air Free Nepredirljiva guma za kolo Bridgestone Air Free – nasvidenje, tlačilke! BMW M4 CS Coupe BMW M4 CS Coupe – razganja ga od moči Nova limuzina Mercedes-Benz razreda S Novi Mercedes-Benz razreda S (2018) – wellness na štirih kolesih Volkswagen I.D. Crozz Volkswagen I.D. Crozz: električni križanec, ki ti pomežikne · ·