chargeboard5
V zraku · tehnologija

Medtem ko si pametni telefoni nalagajo vse več nalog, potrebujejo tudi vedno več energije. A kot Murphy zapoveduje, dlje kot smo od vtičnice, hitreje nam bo zmanjkalo baterije. A te že dolgo niso edini vir energije in Chargeboard, ”podaljšana” rolka (longboard), ki prek dinama na zadnji osi proizvaja in hrani energije za 8-kratno polno polnjenje pametnega telefona, je nov dokaz.

Jezdeci dolgih desk, pozor. Čeprav so bile rolke do sedaj vir užitka in mobilnosti, pa s Chargeboardom dobivajo še tisto drugo vrsto mobilnosti. Chargeboard ima namreč lastno ”elektrarno”, ki prek svojih ”mlinov” (beri zadnjih koleščk z dinamom) zbira energijo, ki služi za napajanje baterije pametnega telefona. Vi poganjate rolko, ona poganja vaš telefon. Vsi za enega, eden za vse.

PREBERITE ŠE: Oivo: najmanjši polnilec za iPhone “on-the-go” slovenskega porekla

Njen kreator, Bjorn van den Hout iz Rotterdama, pa priklopni postaji, ki se nahaja pod desko, ni namenil zgolj funkcije polnilca za iPhone 4 in 4s (edina modela, ki se prilegata v režo; za vse ostale je tu zunanji USB 2.0 priključek), saj jo je začinil še s 3.5 mm avdio priključkom (omogoča povezavo s katerokoli zunanjo napravo, npr. mp3 predvajalnikom, iPadom, iPodom, ipd.) in zvočniki.

Odpri galerijo

Apple Store Main Image Apple Live: pospremite Applov dogodek leta z iPhone 6 – v živo ChitChat-1000x500 Ideo ChitChat aplikacija – nov način pošiljanja glasovnih sporočil ps4_xperia Sony Xperia Z3 – pametni telefon in PlayStation 4 v enem sticks2 baidu Baidu: pametne jedilne palčke za kitajsko hrano · ·