Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu (Švica)
Utrip mesta · destinacija

Ste dovolj pogumni, da se sprehodite po najdaljšem visečem mostu za pešce na svetu? Iz Zermatta, švicarskega turističnega informacijskega centra, so namreč sporočili, da je najdaljši viseči most na svetu, viseči most Charles Kuonen, zdaj odprt za pohodnike, adrenalinske džankije in vse, ki iščejo čudovit pogled na švicarske Alpe.

Viseči most Charles Kuonen je podjetje SWISSROPE zgradilo v samo desetih tednih, 494 metrov dolg most pa se na najvišji točki od tal dviga kar 85 metrov. Most sicer povezuje dva dela dvodnevne planinske ture, in sicer Grächen in Zermatt.

Novi most je nadomestil starega, ki ga je poškodovalo padajoče kamenje. Ime je dobil po psihologu Charlesu Kuonenu, ki je med drugim tudi glavni sponzor mostu. Most je širok dobrega pol metra in nedvomno ni za tiste, ki se bojite višine.

Galerija – Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu

Charles Kuonen: najdaljši viseči most na svetu (Švica)Odpri galerijo
haiku stairs Haiku Stairs: stopnice do nebes na Havajih 1680__1050__auto__-wp-content-uploads-annuaire-image-piscine-resort30108 10 najboljših hotelov na svetu (2017) Hišica na drevesu v Atlanti je najbolj priljubljen Airbnb na svetu. To je najbolj priljubljen Airbnb na svetu 1000-500-citymagazine-cover Hotel Star Wars: najbolj pustolovski hotel na svetu · · ·