Chevrolet Camaro ZL-1
Utrip mesta · mobilno

Predelani Chevrolet Camaro je resnično božanski avtomobil in bo hitro nadomestil dosedanji poster na steni oboževalcev ‘ameriških mišic’.

A v Evropi ga bomo lahko občudovali le na slikah, saj zaradi preveč agresivne zunanje podobe na naše ceste žal ne sme zapeljati.

Chevrolet Camaro ZL-1

Chevrolet Camaro ZL-1Odpri galerijo

Težava je že pri najbolj športni različici Chevrolet Camara z oznako ZL-1. Ima agresiven “body kit”, ki po evropskih standardih predstavlja preveliko nevarnost za pešce. Včasih je birokracija resnično prestroga, a tako pač je. Vseeno pa dirkališča, na katerih se odvija tekmovalna serija GT4, težav s pešci nima. Tam je Camaro ZL-1 vedno dobrodošel, a če se hoče kosati s konkurenti v razredu GT4, ga je bilo treba pred tem še malce predelati.

Chevrolet Camaro GT4.R

Chevrolet Camaro GT4.ROdpri galerijo

Nalogo so zaupali strokovnjakom pri Pratt & Miller Engineeringu, ki že imajo nekaj izkušenj s predelovanjem avtomobilov, še posebno Corvett. Tako je nastal Camaro GT4.R, zajetnih 259.000 ameriških dolarjev vredni mišičnjak. Izkazal se je že na samem začetku, saj je že osvojil “pole position” in 4 zmage. Ohlinsovo vzmetenje, Brembov zavorni paket in aerodinamični dodatki iz karbonskih vlaken so le nekatere izmed sestavin tega uspešnega recepta. Glavno sestavino seveda predstavlja predelani 6,2-litrski 8-valjni motor s 650 konjskimi močmi. K zmesi dodajmo še 6-stopenjski sekvenčni menjalnik Xtrac in že smo pri avtomobilu, ki je sposoben zmagovati.

PREBERITE ŠE: CHEVROLET LEGO BATMOBILE V NARAVNI VELIKOST JE IZDELAN IZ VEČ KOT 300 TISOČ KOCK LEGO

cover-ducati “Spimpan” Ducati Monster: Anvil Warthod Ducati Monster Renault Renault: tako se bomo vozili v prihodnosti cover-electric-bike Stacyc Electric Balance Bike: Električni poganjalček za naše najmlajše Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Najbolj zloben družinski karavan: Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo