Chevrolet CERV I
Utrip mesta · mobilno

V Združenih državah ga praktično ni avtomobila, ki bi bil bolj vpliven in legendaren kot Corvetta. Še bolj redki jekleni konjički lahko trdijo, da so neposredni predniki sodobne Corvette in testno vozilo očeta Corvette Zora Arkus-Duntova. A Chevrolet CERV I, ki je zdaj naprodaj, se lahko. In če se vam kje valjata dva milijona ameriških dolarjev je to morda priložnost, da ju spravite v promet in se polastite koščka avtomobilistične zgodovine. Če pa nimate toliko denarja, pa si na tej puščici spočijte oči.

Chevrolet CERV I, avto iz katerega je zrasla legendarna in vsem poznana Corvette, je naprodaj. Edina sitnost? Izklicna cena zanj je dva milijona ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj

Gre za popolnoma odprt dirkalnik, katerega nastanki segajo v leto 1957. Izdelan je bil za gorsko dirko Pike’s Peak, čeprav je po 60 (!) vožnjah na zgodovinski progi Dunton ugotovil, da ni primeren za takšne terene, ampak za dirkalno stezo. Tam pa je bil nekoliko prepočasen, zato je motor ”pojedel” še nekaj ”žgancev” in sčasoma se je iz originalnega modela rodil CERV II. CERV I je bil sicer nazadnje restavriran leta 1964.

Chevrolet CERV IOdpri galerijo
Model M – Teslin motocikel, kot si ga je zamislil Jans Shlapins. Tesla Model M Električno kolo A-Bike Electric A-Bike Electric – najlažje zložljivo električno kolo na svetu Lamborghini Concept S Lamborghini Concept S – edinstveni dvosedežni roadster je naprodaj Defender Startech Land Rover Defender – poseben tretma za Defenderja · ·