2020 Chevrolet Corvette Stingray
Utrip mesta · mobilno

Avtomobilistični entuziasti so izjemno težko pričakovali novo Chevrolet Corvetto, ki vselej označuje neko obdobje v ameriški avtomobilski industriji in hkrati definira ameriške sanje. Tokrat sanje o superkategoriji.

Nova generacija (C8) legendarne Chevrolet Corvette postreže s sredinsko nameščenim motorjem prvič v zgodovini, kar v praksi pomeni, da je težišče razporejeno idealno. Ter motor namesto v nosu – nameščen takoj za voznikom. Slednji je razvit popolnoma na novo in tokrat diha s 6.2 litrskimi pljuči v sozvočju 8 valjev ter razvije dobrih 495 konjskih moči (369 kW) kar je popolnoma zadosti, da ta želi konkurirati takšnim kot je Ford GT, Mclaren 720S, Audi R8… torej superkategornikom.

Seveda ostaja atmosferski, kar je v sodobnem svetu motorjev pravi pravcati čudež. Nova Corvetta naj bi stotico dosegla pod 3 sekundami in tudi s tem podatkom nikakor ne želi zaostajati. Tudi zato se zdi, da se Corvetta, kot blagovna znamka dviga iz prahu avtomobila druge kategorije – v razred najboljših. Za Corvetto boste odšteli minimalno 60.000 ameriških dolarjev, kar je za tovrstno “zver” majhen denar.

Galerija slik: Chevrolet Corvette Stingray Coupe C8

CORVETTE STINGRAYOdpri galerijo
cover-lotus-evija Lotus Evija: hiperavtomobil s skoraj 2000 električnih konjev Generated by pixel @ 2019-07-11T05:45:00.040276 Curtiss Zeus Radial V8: električni poklon mogočnemu V8-motorju 4. generacija koles BMW: da boste v stilu tudi kolesarili 4. generacija koles BMW: da boste v stilu tudi kolesarili Mercedes Benz 45s AMG Mercedes-Benz A45 S: to je kralj hothatchov