Chevrolet Corvette ZR1: najmočnejša Corvetta vseh časov
Utrip mesta · mobilno

Dubaj je verjetno zadnji kraj na svetu, ki bi si ga lahko izbrali za predstavitev nove Chevrolet Corvette ZR1 (2019). A po drugi strani ni primernejšega kraja na svetu za predstavitev najmočnejše produkcijske Corvette vseh časov.

Chevrolet Corvette ZR1 (2019) je močan kot še nikoli do zdaj. 6,2-litrski V8 motor je okrepljen s “superchargerjem” in ima kar 755 konjskih moči. Motor pridela še 969 Nm navora, za kar je bilo treba razviti dvojni vbrizg goriva. To pomeni, da je to tudi prvi avtomobil za General Motors, ki ima tak sistem vbrizgavanja goriva. V zadovoljstvo vseh bo imela ZR1 7-stopenjski ročni menjalnik ali 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Stranke bodo imele možnost izbire med dvema paketoma aerodinamičnih dodatkov.

Tako imenovani Low Wing paket poskrbi za doseganje maksimalnih hitrosti, High Wing pa je optimalen paket za ostre in zaprte zavoje na dirkalni stezi. S paketom Low Wing lahko najnovejša Corvetta doseže hitrost več kot 338 km/h.

Če želite odšteti še nekaj več denarja, si lahko izberete paket Sebring Orange Design, ki vsebuje bleščeče oranžno barvo in dodatke za karoserijo v isti barvi. Barvna zgodba se nadaljuje tudi v notranjosti, kjer se z zunanjostjo ujemajo varnostni pasovi in šivi oblazinjenja. V primerjavi s predhodno Corvetto Z06 je ZR1 močnejša, hitrejša in ima za 70 % bolj učinkovito aerodinamiko. Chevrolet Corvette ZR1 je resnično prava “cestna mišica” in le predstavljamo si lahko, kaj sledi, ko jo v roke dobijo razno razni predelovalci avtomobilov.

PREBERITE ŠE: FERRARI GTC4LUSSO NOVITEC: KO “DRUŽINSKI” FERRARI, POSTANE PREVEČ “DRUŽINSKI”

Galerija slik – Chevrolet Corvette ZR1

Chevrolet Corvette ZR1: najmočnejša Corvetta vseh časovOdpri galerijo

Domen pred salonom Domen Prevc vozi Ford KA+ HYUNDAI KONA & FILIP KRŽIŠNIK / Foto: Tomaž Kos Individualista: Hyundai Kona & Filip Kržišnik Husqvarna Vitpilen 701 Husqvarna Vitpilen 701: nova era za Husqvarno Bentley Continental GT3 Bentley Continental GT3: Bentley ima novo zverino · · · · · ·