Citroën C5 Aircross SUV
Utrip mesta · mobilno

Citroën je v Parizu predstavil popolnoma novega C5 Aircrossa. Gre za večjega SUV-ja, pri katerem je največji poudarek na udobju potnikov. Za to so zaslužni predvsem napredno vzmetenje, kakovostni sedeži in uglajeni motorji.

Citroën C5 Aircross SUV se ponaša s progresivnim hidravličnim blaženjem, za katerega so pri Citroënu vložili kar 20 patentov. Sistem uporablja hidravliko za zagotavljanje kar največjega udobja potnikov. K temu so dodali še nove in udobne sedeže, za katere so dobili navdih pri naslanjačih. Z različnimi materiali in vrstami pen so se pri Citroënu potrudili, da bi imeli tudi za volanom občutek domačega naslanjača iz dnevne sobe.

Dizajn novega Citroëna je pričakovan in je v skladu z ostalimi člani Citroënove družine. Razklani prednji žarometi, tako imenovane Aibump zaščite in črno pobarvani stebrički, ki dajejo občutek, da so stekla povsod okoli nas. Hkrati ga to naredi širšega, nižjega in posledično bolj aktivnega. V notranjosti je dovolj prostora za pet ljudi in prtljažnik s 570 litri prostora. Zaradi premičnih zadnjih sedežev lahko prtljažni prostor razširimo na 720 litrov, če sedeže popolnoma podremo, pa imamo na voljo prtljažni prostor v velikosti 1.630 litrov. Poleg tega imamo v notranjosti na voljo še kopico takšnih in drugačnih odlagalnih površin.

Citroën je v novinca vključil kopico asistenčnih sistemov, med katerimi najdemo radarski tempomat, samodejno zaviranje v sili, napredni stabilnostni program in sistem za ohranjanje voznega pasu. Tisti, ki imajo radi moderno tehnologijo, se bodo navdušili nad digitalno 12,3-palčno instrumentalno ploščo in 8-palčnim zaslonom na dotik. V notranjosti bo na voljo 5 različnih kombinacij oblazinjenja iz blaga ali usnja. Zunanjost ponuja 30 barvnih kombinacij. Na voljo imamo 7 barv zunanjosti in jih lahko kombiniramo s črno streho, da dobimo dvobarvne kombinacije. Za poživitev je Citroën pripravil barvne vstavke na prednjem odbijaču, Airbumpih, spodnjem delu vrat in strešnih nosilcih.

Citroën C5 Aircross SUV bo imel na voljo bencinske in dizelske motorje z močjo od 130 do 180 konjskih moči, nekateri izmed njih bodo povezani z novim 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom. V letu 2019 bomo dobili celo priključnega hibrida, ki bo omogočal do 60 kilometrov električne avtonomije. Na prvi pogled novi C5 Aircross vsekakor prepriča, njegovo izpostavljeno udobje pa bomo lahko že kmalu tudi sami preizkusili.

Galerija slik: Citroën C5 Aircross SUV

Citroën C5 Aircross SUVOdpri galerijo
Partridge Design Tempus Fury Partridge Design Tempus Fury: Yamaha MT-10 na čisto poseben način alfa-romeo-giulia-and-stelvio-nero-edizione 10 avtomobilov, za katere ne moreš verjeti, da imajo motor drugega proizvajalca Honda Monkey Honda Monkey: ‘afna’ je ponovno z nami! Ferrari SP38 Ferrari SP38: unikat, ki je prava paša za oči · · · ·