Citroën Cxperience Concept
Utrip mesta · mobilno

Ob vsej večji poplavi SUV-jev so se pri Citroënu odločili, da bodo na novo izumili klasično limuzinsko obliko avtomobila. To želijo doseči s tako imenovanim “Cactus” pristopom, ki bi tudi na področje resnejših limuzin vnesel kanček spontanosti in igrivosti.

Citroën je v fazi, ko mora pripraviti nadomestilo za njihov že kar stari model C5. Poleg tega bo treba še zapolniti praznino, ki jo je za seboj pustil odhod modela C6. Tako smo lahko prepričani, da Citroën nima v mislih nekakšne povprečne limuzine, temveč limuzino, ki je ne bo mogla zasenčiti kopica novi in starih SUV-jev. Klasične limuzine so v Evropi vedno manj priljubljene, saj jih vztrajno izpodrivajo križanci in SUV-ji. “Cactus” pristop k oblikovanju bo novega Citroëna ločil od ostalih limuzin in prav lahko se zgodi, da bomo na novem nasledniku limuzin C5 in C6 videli že znane “airbump” zaščite vrat.

Za navdih jim bo vsekakor Citroën Cxeperience Concept, ki si želi biti vsaj toliko privlačen, kot so ljudem privlačni SUV-ji. Poudarek bo predvsem na udobnosti, saj bodo pri Citroënu še dodatno izpili progresivno hidravlično vzmetenje. Zaradi te tehnologije so vložili kar 20 novih patentov. Naslednjih model C5 naj bi bil tako izstopajoč in tehnološko napreden. Nekateri tako že nestrpno čakamo, kakšna bo limuzina prihodnosti.

PREBERITE ŠE: NOVI CITROËN BERLINGO: NOV DIZAJN, NOVA PLATFORMA, NOVA NOTRANJOST, NOV AVTOMOBIL

Galerija slik: Citroën Cxperience Concept

Citroën Cxperience ConceptOdpri galerijo

2018 Citroën Berlingo Novi Citroën Berlingo: nov dizajn, nova platforma, nova notranjost, nov avtomobil Kormaran K7 Kormaran K7: luksuzno osebno “multiplovilo” K-speed Future Storm K-speed Future Storm: ko Honda BROS400 dobi preobleko iz znanstvene fantastike Cigarette Racing 515 Project One Cigarette Racing 515 Project One: 3.100 konjskih moči na vodni gladini · · · ·