Citroën Type H 70th Anniversary
Utrip mesta · mobilno

Te dni Citroën HY, avtomobilski pujs, kot so mu tudi pravili, praznuje 70 let. Kot poklon revolucionarnemu dostavnemu vozilu, ki ga je zasnoval Flaminio Bertoni, sta David Obendorfer in Fabrizio Caselani predstavila moderno različico legendarnega modela, ki bo naprodaj v omejeni nakladi.

Moderna različica legendarnega modela Citroën HY, Citroën Type H 70th Anniversary, je zasnovana na šasiji in opremi modela Citroën Jumper.

PREBERITE ŠE: DS7 Crossback – salonski SUV s posluhom za detajle

Vzdevek avtomobilski pujs si je Citroën HY, tudi vozilo tisočerih namenov – s predelavami so ga lahko uporabljali praktično vsi, od obrtnikov, trgovcev, popotnikov do reševalcev –, prislužil zaradi svoje čokate zunanjosti, narebrene karoserije in pujsastega nosu. Zrasel je na zelniku italijanskega avtomobilskega oblikovalca Flaminia Bertonija, ki je želel izdelati predvsem praktično, ne pa toliko všečno vozilo.

In ravno zaradi drugačnosti smo ga vzljubili. Citroënov kombi je še danes legenda, del te romantike pa sta z moderno različico zdaj obudila še David Obendorfer in Fabrizio Caselani, ki nista poskušala kopirati videza originala, pač pa ujeti dušo znamenitega vozila iz steklenih vlaken. Izdelali bodo zgolj 70 primerkov – ti bodo mešanica retro sloga in sodobne tehnologije, ki jo premore Jumper –, ki jih bodo ekskluzivno prodajali v Italiji.

Galerija – Citroën Type H 70th Anniversary:

Citroën HY in Citroën Type H 70th AnniversaryOdpri galerijo
Električni snowboard Leif Električna rolka Leif – ”snowboard” za ceste ali ko asfalt postane sneg Stig podrl svetovni rekord s predelanim avtomobilčkom za zaletavanje iz šestdesetih. Stig z avtomobilčkom za zaletavanje podrl hitrostni rekord Rinsten Spring Rinsten Spring – blažilnik za sedež, ki mu bo vaša zadnjica hvaležna Fixie The Simpsons x State Bicycle Co. Bike The Simpsons x State Bicycle: kolo, ki so ga navdihnili Simpsonovi · · ·