Berlin1
Utrip mesta · destinacija

Če so se Parižani spomnili mestnih plaž, so jih Berlinčani razvili do popolnosti. Družabno življenje nemškega glavnega mesta se namreč poleti preseli ob reko Spree in njene kanale.

Če namreč Nemec ne more na plažo, bo plaža prišla k njemu. Plaža z barom Strandbar Mitte v parku Monbijou je najstarejša in najbolj znana mestna plaža v Nemčiji. Čeprav je v zadnjih letih doživela veliko preobrazb, je njena lokacija nasproti muzeja Bode še vedno ena najbolj priljubljenih točk za preživljanje večernih uric. Ambient na tej plaži je namreč popolno nasprotje pohodom po razvpitih berlinskih nočnih klubih – miren, sproščen in prostoren.

PREBERITE ŠE: City mestne plaže: Pariz, Francija #4

V Berlinu se najde plaža za vsak okus in ne le ob vodi. Ležalnike in mehko mivko najdemo v parkih in celo na strehah parkirnih hiš! Možnost krajše sprostitve s pridihom Sredozemlja imajo tudi vladni uslužbenci, saj se ena od plaž nahaja v neposredni bližini parlamenta in ministrstev. Tam, kjer se začne največji ohranjeni del nekdanjega zidu, ki je ločil vzhodni in zahodni del Berlina, je do nedavnega ljudi združeval klub in plaža Yaam, kjer je bila multikulturnost največjega nemškega mesta najbolj vidna. Lokacija je postala legendarna, a ne za vedno. Letos so se tečaji salse, košarkarski turnirji, koncerti reggae glasbe, afriške večerje ali druženje v družbi priseljencev iz vseh koncev sveta preselili na novo lokacijo v bližini mosta Schillingbrücke.

1_destinacija_kornati_ NUJNO ZGORAJ Kornati – čudovita navtična destinacija paris_plage_2002_Paris Tourist Office_Photographer_Amelie Dupont City mestne plaže: Pariz, Francija #4 Atlantska cesta na Norveškem 20 najlepših cest, ki bi jih morali prevoziti vsaj enkrat v življenju Zagreb1 City mestne plaže: Zagreb, Hrvaška #3 · · ·