shutterstock_1187034616
V zraku · buzz buzz

City Magazine iz dneva v dan podira rekorde branosti in obiskanosti ter tako uživa status najbolj branega lifestyle spletnega portala, namenjenega obema spoloma. Na dnevni ravni ga v povprečju obišče 50.000 naprav (seje). Boljši članki pa imajo tudi več kot 10.000 branj. V svoje vrste zato vabimo nove sodelavce, novinarje s srcem, ki bi samostojno pokrivali svoja področja pisanja. Če poznaš koga s smislom za pisanje o naših tematikah, te prosimo, da deliš to objavo ali jo posreduješ prek elektronske pošte.

V svoje vrste vabimo zunanje sodelavce – novinarje in redaktorje vsebinskih področij, ki jih pokrivata tiskani medij in spletno mesto citymagazine.si.

City Magazine – največji nacionalni brezplačnik za urbano populacijo

City Magazine je največji lifestyle magazin, namenjen obema spoloma. Je brezplačen in v tiskani izdaji doseže izjemno naklado (50.000 izvodov) z distribucijo na več kot 510 odjemnih mestih po vsej Sloveniji. Na spletu je od septembra 2013 prisoten s prenovljenim portalom in je v tem času dosegel vodilni položaj med portali s področja lifestyle tematik, namenjenih obema spoloma. Prav tako se redno uvršča med 25 najbolj obiskanih slovenskih medijev po meritvi MOSS, z dosegom do 135.000 različnih slovenskih uporabnikov spleta, kar je 10 odstotkov vse spletne populacije, posamezni članki pa lahko imajo tudi 100.000 branj. Dnevno spletno mesto zabeleži 50.000 sej in v letu 2019 eksponentno raste. 

Načrti za prihodnost so veliki in gredo v smer odličnosti ter razvoja novih vsebin. In popolnoma novih pristopov.  Prav zato v svoje vrste vabimo zunanje sodelavce – mojstre besed, predvsem pa novinarje s srcem.

Pričakovanja uredništva

Filozofija uredništva City Magazine je drugačna od filozofij klasičnih založniških hiš. Tako ne pričakujemo klasičnih profilov, temveč profile sodelavcev, ki bodo s svojo energijo, navdušenjem in ljubeznijo do ustvarjanja gradili in soustvarjali blagovno znamko City Magazine, navduševali spletne množice in tudi množice bralcev naših tiskanih izdaj. Sodelovanja ne pogojujemo z izobrazbo; v ospredje postavljamo željo posameznika za delo na področju, ki ga zanima.

Pričakovana znanja za delo v uredništvu na delovnem mestu novinarja

  • Odlično poznavanje medija City Magazine in njegovega sloga, namena, rubrik itd. Pričakujemo, da medij dobro poznate in da znate tudi sami razvijati inovativne teme.
  • Odlično in brezhibno poznavanje slovenskega jezika.
  • CMS: poznavanje dela s CMS-sistemi ni pogoj, je pa zaželeno zaradi vnosa člankov na spletno stran (WordPress).
  • Delo v oblaku – Google Drive, urejevalnik besedil Google Dokumenti, razpredelnice, delo z rešitvami v oblaku in aplikacijami.
  • Delo s fotografijami: urejanje in popravki, oblikovanje, obrezovanje fotografij (Photoshop, druge rešitve).
  • Ideje, marljivost, natančnost, inovativnost in progresivnost.
  • Dobro poznavanje družbenih omrežij in administracije družbenih spletnih kanalov (Instagram, Facebook, Twitter).
  • Zaželene izkušnje na področju novinarstva ali urednikovanja – 2 leti.

Način dela: samostojno od doma z občasnimi uredniškimi srečanji.
Oblika dela: s. p., študent ali drugi status.
Plačilo: mesečno glede na obseg opravljenega dela (količina) in odgovornosti, stimulacija glede na uspešnost vsebin in samostojnost.

Kako oddam prijavo?

Prijavo s svojim CV-jem in izkušnjami posreduj na job@citymagazine.si. Hkrati prosimo, da posreduješ čim večji nabor svojih dosedanjih pisnih izdelkov oziroma objavljenih člankov (za presojo tvojega dela in umeščanja v izbor).

Prijave zbiramo do 15. 12. 2019 na e-naslovu:
job@citymagazine.si


shutterstock_1258178125 20 življenjskih resnic, ki si jih nihče ne želi priznati tyler-nix-K8-kpGo7WBQ-unsplash Uspeh, zapisan v žilah: ženske s to krvno skupino so najuspešnješe leonardo-dicaprio-catch-me-if-you-can-dreamworks-everett-011416-1276x850 10 nenavadnih znakov, ki pokažejo, da si pametnejši od povprečja D1L8xGFVAAAg4am Jočeš ob žalostnih filmih? Znanost pravi, da je to nekaj najboljšega! · · ·