Citypark
V zraku · buzz buzz

Citypark je lani obiskalo, reci in piši, 9 milijonov ljudi! To pomeni, da je naše največje nakupovalno središče vsak Slovenec obiskal več kot štirikrat v enem letu, vsak prebivalec Ljubljane in širše okolice pa povprečju najmanj 18-krat! V 14 letih je vanj zavilo že neverjetnih 140 milijonov ljudi, kar je skoraj toliko, kolikor ima prebivalcev Rusija!

Citypark je največje nakupovalno središče v Sloveniji, ki se lahko pohvali ne le z največjim obiskom pri nas, ko gre za trgovska središča, pač pa tudi z največjim številom dogodkov (leta 2015 so jih organizirali prek 250, letos se obetajo tudi večdnevni). A osupljive številke se tu še ne končajo. V svojih več kot 125 trgovinah in lokalih je imel lani skupaj več kot 155 milijonov evrov prometa, s čimer je za dva odstotka posekal številko iz leta 2014.

”S tem rezultatom smo zelo zadovoljni, saj nam ga je uspelo doseči kljub temeljitim prenovam. Prenovili smo namreč skoraj 30 odstotkov vseh površin in obiskovalcem ponudili več kot 10 novih in prenovljenih trgovin. Med drugimi sta novo podobo dobili dve izmed naših največjih in najbolj zanimivih trgovin, H&M in Interspar. Naši partnerji so v prenovo vložili približno 10 milijonov evrov,” je številke pokomentiral direktor Cityparka Toni Pugelj in v isti sapi dodal, da so v zadnjih štirih letih prenovili večino Cityparkovih trgovin in lokalov, ki so na voljo z najsodobnejšimi koncepti, s čimer to nakupovalno središče dodatno utrjuje svoj status ”trendsetterja”.

PREBERITE ŠE: Liebeskind Berlin / Ljubljana / Kaj je razlog, da kar naenkrat vse slovenske ženske želijo novo torbico

V letu 2015 je Citypark pod svoj dežnik pripeljal sedem novih blagovnih znamk, med njimi svetovna imena, kot sta Pandora in Liebeskind, ki ju pred tem v Sloveniji ni bilo. Že kmalu pa se obeta odprtje treh novih trgovin slovitih imen: Guess Jeans, Mango in Esprit. Še čisto sveža je trgovina Pepe Jeans. S tem Citypark skrbi, da Slovenija ne ostaja siva lisa na področju modnih smernic. V Cityparku te dni sicer poteka 14-dnevno praznovanje Cityparkovega 14. rojstnega dne, ki bo vrhunec doseglo 12. februarja 2016, ko bo to največje nakupovalno središče v Sloveniji upihnilo že štirinajsto svečko (se tudi vi ob tem podatku počutite stari?), obiskovalci pa bodo ta dan deležni številnih popustov tako v trgovinah kot lokalih.

V času zimskih počitnic bo tu Lego festival, največja razstava z velikimi skulpturami iz kock Lego.

Okvirji iz odpadnega lesa Fusion Frames: okvirji za slike, iz katerih rastejo veje Selfie_SS Nesreče zaradi selfijev: selfiji postajajo vse bolj smrtonosni Hrana na letalih Hrana na letalu: razlike med ekonomskim in prvim razredom v sliki Katera je mama in kateri sta hčeri? Uganete, katera je mama in kateri sta hčeri? · ·