Claire Danes v pravljični obleki, ki se sveti v temi
Utrip mesta · moda

Gala dogodek Met Gala, ki velja za najbolj iminenten družabni dogodek v New Yorku in ga prirejajo že od leta 1946, od leta 1995 pa je njegova predsednica urednica modne revije Vogue Anna Wintour, je letos minil v znamenju mode in tehnologije- teme je bila namreč Manus x Machina: Moda v dobi tehnologije. Za Claire Danes se je sprva zdelo, da je s svojo obleko zgrešila bistvo, a ko so ugasnile luči in je njena toaleta kot Pepelkina zažarela v temi, je kreacija Zaca Posena v hipu zasenčila vse ostale modne kreacije, ki so jih nosili znani iz sveta filma, glasbe, mode in športa.

Claire Danes je bila zvezda večera prestižnega modnega dogodka Met Gala (tudi Met Ball) v New Yorku, dogodka za katerega je vstopnica stala 22,500 ameriških dolarjev in kjer se je zbrala smetana iz sveta glasbe, filma, mode in športa. Letošnja tema je bila podrejena tehnologiji, saj je bil dress codeFashion in an Age of Technology” (Moda v dobi tehnologije). Organizacijo je imel še enkrat več čez Anna Wintour, urednica modne Biblije Vogue, ki je poskrbela tudi za seznam gostov in zbiranje sredstev za Kostumski inštitut.

PREBERITE ŠE: Together Wear: majica za stiskanje

Čeprav modnih presežkov ni manjkalo, pa je le ena toaleta zares izstopala. To je bila bela kreacija brez naramnic s podpisom Zac Posen, ki jo je nosila igralka Claire Danes, za katero se je sprva sicer zdelo, da je z izbiro zgrešila bistvo letošnje teme na Met Gala. A ko je kot Pepelka z njo zasijala v temi, je očarala vse modne ”prince”. Kako je Posen ustvaril pravljični učinek, ni razkril.

Claire Danes v obleki, ki se sveti v temiOdpri galerijo
Majica Together Wear Together Wear: majica za stiskanje Advanced Style: Older and Wiser Ti starejši ljudje imajo več smisla za modo kot ti! 100-letnica v reviji Vogue Bo Gilbert: prva 100-letna fotomodelka v reviji Vogue Biorazgradljiva sončna očala Crafting Plastic Crafting Plastics: biorazgradljiva sončna očala · ·