Članek ‘129 načinov, kako dobiti moža’ iz leta 1958 dokazuje, kako so se spremenili časi
V zraku · buzz buzz

Če bi morali opisati 50. leta prejšnjega stoletja, bi verjetno omenili hladno vojno med Združenimi državami Amerike in Sovjetsko zvezo? Elvis Presley je postal svetovna zvezda. Poslali smo tudi prve satelite v orbito. Zagotovo pa niste vedeli, da so v revijah ženskam svetovali, kako zapeljevati moške. Morda tudi vam pomaga kakšen nasvet.

V revijah o življenjskem slogu lahkonajdete številne nasvete, na kakšen način zapeljati moškega. Če pa se vrnemo v 50. leta prejšnjega stoletja, ugotivmo, da so žensnke iskale pot do moškega srca na čisto drugačen način. Uporabnik Facebooka Kim Marx-Kuczynski nas je na to spomnil, saj je kupil revijo McCall’s iz leta 1958, v kateri svetujejo, kako na 129 načinov dobiti moža.

Avtor članka nas uvodoma obvesti, da je v Združenih državah šestnajst milijonov žensk, starih sedemnajst let, ki niso poročene. Zato je založnik prosil 16 ljudi, naj oblikujejo strategije, ki bi jih lahko osamljene ženske uporabile, da bi pritegnile pozornost moških. Uvodoma jih naučijo, kje najti moškega in kako mu nakazati, da jih opazi. Ko so opažene, se morajo naučiti, kaj storiti, da bodo videti dobro. In seveda, kako ga navsezadnje tudi osvojiti.

Med prebiranjem nasvetov, ki smo jih zbrali v galeriji, vam bo jasno, da so se časi neverjetno spremenili. A kakšna zlata pravila se obdržali tudi danes in jim marsikatera ženska verjetno strogo sledi.

Galerija slik – 129 načinov, kako dobiti moža

1Odpri galerijo

Smešne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije Bizarne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije, ki so jih poslušali tvoji starši 933912a Egoistične stvari, ki jih moraš narediti mlad, da ti ne bo enkrat žal amy-shumer-and-the-problem-i-feel-pretty-movie-2018-read-3cfcc333-cf79-42e8-80a3-b7f7272e2668 10 zvijač, ki jih restavracije uporabljajo za to, da bi več zapravili Če teh 7 stvari vpliva nate, si morda duhovno nadarjena oseba Če teh 7 stvari vpliva nate, si morda resnično duhovna oseba · · ·