Classic Mini Electric
Utrip mesta · mobilno

Britanski proizvajalec avtomobilov MINI nam ponovno dokazuje, kako resno mislijo z elektrifikacijo svojih pogonov. V ta namen so uporabili že preverjeno ikono in ji vgradili ta hip najbolj kul pogonski sklop.

Klasični Mini Electric v sebi združuje zgodovinski in nezamenljivi videz najbolj priljubljenega malega avtomobila na svetu in moderno mobilno tehnologijo prihodnosti. Mini je ikona, ki jo prepoznamo prav vsi, s sodobnim električnim pogonom pa je dobila še eno poglavje v svoji bogati zgodovini. Originalni Mini iz druge polovice 20. stoletja je tako postal simpatičen ambasador okoljske ozaveščenosti in oblika trajnostne mobilnosti, katere prihodnost se je pravkar začela.

Električni svet avtomobilov bo kmalu dopolnil nov Mini, ki je bil v konceptni obliki predstavljen na frankfurtskem avtomobilskem salonu leta 2017. Njegova cestna različica bo razkrita prihodnje leto prav v času, ko bo klasična ikona Mini proslavljala 60-letnico začetka prodaje. Popolnoma električna različica Minija je trenutno v fazi razvoja in bo osnovana na dosedanji trivratni različici Minija, izdelovali pa jo bodo v tovarni v angleškem Oxfordu. Sicer je tovarna Mini že izdelala 600 primerkov Mini E-jev v letu 2008, zgolj za preizkus tehnologije v vsakodnevnih razmerah. Trenutno naelektreno ponudba pri Miniju predstavlja avtomobil Mini Cooper SE Countryman ALL4 Plug-In Hybrid.

Klasični električni Mini, predstavljen v New Yorku, bo ostal unikaten primerek. Za osnovo je restavrirana ikona, ki so ji nadeli rdečo barvo in kontrastno belo streho z belima črtama prek pokrova motorja. Prerojeni klasični Mini ostaja zvest svoji tradiciji tako v vizualnem smislu kot po voznih lastnostih. Električni pogon še poveča gokart občutek za volanom, s čimer je Mini že pred davnimi leti navduševal svoje kupce.

Galerija slik: Classic Mini Electric

Classic Mini ElectricOdpri galerijo
Mercedes-Benz CLS Mercedes-Benz CLS: kar smo nestrpno pričakovali, smo tudi dočakali Hackrod 'La Bandita' Hackrod La Bandita: prvi virtualno ustvarjen in 3D-natisnjen “speedster” na svetu ridge-warrior-rb1000-ebike Rogue Ridge Warrior RB1000: električno gorsko kolo za ‘vojaške’ profesionalce FordPass SmartLink Fordpass Smartlink: novodobna tehnologija tudi v starejših Fordih · · ·