Foto: Clearaudio
V zraku · tehnologija

Nemški Clearaudio je sinonim za visokokakovostne hi-fi izdelke, ki že od leta 1978 ponujajo vse potrebno za kar najbolj kakovostno analogno reprodukcijo ‘vinilske’ glasbe. Vsi njihovi produkti, med drugim tudi gramofonske plošče, so plod lastnega dela- lastnih inženirjev, lastnega designa in lastne proizvodnje. V njihovem življenjepisu pa najdemo tudi založniško delo.

Danes glasba iz vinilk doživlja pravo renesanso in ker se imena Clearaudio, kot žvečilni gumi pločnika, drži gramofon, je za prave audiofile še danes edini res pravi naslov za izvabljanje najboljšega zvoka. Mogoče bo zvenelo kot pokvarjena plošča, a v svetu gramofonov je ta proizvajalec nekaj prav posebnega, nekaj prestižnega, zgled in merilo za vse druge tovrstne proizvajalce.

Med drugim je to prepoznala tudi mednarodna komisija na podelitvi Sound and Vision Awards of the Year in za najboljši oblikovalski presežek leta 2009 okronala prav njihov gramofon Concept, oblikovalsko nagrado Red Dot pa podelila njegovemu “bratu” Innovation. Nič presenetljivega, kajti njihove gramofone, poleg “zacementirane” kvalitete, redno krasijo tudi prozorne in akrilne komponente, zatorej niso prijetni samo za ušesa, pač pa tudi za oči.

PREBERITE ŠE: Fotohibrid: lomo polaroid

Odpri galerijo
Foto: Lomo Lomo’Instant: eksperiment lomo fotografije Foto: Bowers & Wilkins Prestižne brezžične HI-FI slušalke začinile Maseratijevo prestižno ponudbo dragon-V2-spaceXs-first-manned-spacecraft-features-3D-printed-engine02 Elon Musk o potovanju v vesolje z raketo za večkratno uporabo in motorji natisnjenimi s 3d tehnologijo – SpaceX Dragon Rock On! 10+ minimalističnih ozadji za vaš računalnik