parametric-cliff-hotel-design-1
Utrip mesta · arhitektura

Približno 200 tisoč turistov vsakoletno prepešači norveški klif Preikestolen, ki ponuja neverjeten razgled na okolico – na tem območju sicer ni na voljo nastanitvenih možnosti, kar pa se utegne kmalu spremeniti.

Turški arhitekt Hayri Atak (Hayri Atak Architectural Design Studio) je zasnoval koncept hotela Cliff Concept Boutique Hotel – obiskovalcem klifa Preikestolen, ki v višino meri kar 604 metre, želi tako omogočiti, da se na priljubljeni izletniški točki zadržijo dlje časa.

5-nadstropna struktura, ki je vklesana v klif, se nahaja nad fjordom Lysefjord. Na vrhu hotela najdemo razgledno točko, ki je namenjena uvodnemu pozdravu ob vstopu v zgradbo.
Hotel vključuje 3 sobe, vsaka od njih pa ima tudi svoj balkon. Na najnižjem nadstropju se nahaja ‘neskončni bazen’ s prozornimi stenami, v katerem si bodo upali zaplavati le najpogumnejši – ta gostom zagotavlja zajetno dozo sprostitve in adrenalina.

Le upamo lahko, da se bo futuristična namestitev na norveškem klifu v prihodnosti iz koncepta prelevila v resničnost. Do takrat pa nam preostanejo na dih jemajoče fotografije, ki jih najdete v spodnji galeriji.

Galerija: Cliff Concept Boutique Hotel

Cliff Concept Boutique HotelOdpri galerijo
62561772_image9080 Lake House: sanjska vila v osrčju švicarskega gozda Løvtag: čarobne drevesne hišice na danskem fjordu že čakajo nate Løvtag: čarobne drevesne hišice na danskem fjordu že čakajo nate Power Constructions Site Shack Power Constructions Site Shack: ‘rjasta’ hišica, ki jo lahko seliš vedno in povsod TERA TERA: 3D-natisnjeno bivališče, narejeno za življenje na Marsu ·