Cocoon Tree: kampiranje nad tlemi
V zraku · dizajn

Bi bivali v kokonu? Če bi bili buba, odgovor najbrž ne bi bil pretežak. Kaj pa v 200-kilogramskem kokonu iz aluminija med krošnjami dreves? No, to pa je vprašanje za vas. Preden odgovorite, se raje bolje spoznajte s tem nenavadnim bivakom.

Okvir sestavlja 12 dolgih palic v zgornji polovici ter prav toliko krajših palic v spodnji. Cocoon Tree nad tlemi držijo vrvi in mreža, ki preprečujejo premikanje bivaka v katerikoli smeri. Nosilnost Cocoon Treeja je kar 2,3 tone. Vanj so umestili okroglo ležišče s premerom 2,4 metra, kar bo dovolj za par z dvema majhnima otrokoma.

Stene so prepredene s komarniki, vodoodporno prevleko ter zavesami. Zaradi okrogle oblike bivak tudi zelo dobro kljubuje vetru. Če pa želite svoje bivanje narediti še malo bolj ‘komot’, pa lahko kupite še Cocoon Splash, kopalnico z WC-jem.

To moderno različico hišice na drevesu lahko z dvema pomočnikoma sestavite in postavite v treh urah ter do nje dostopate po mreži ali lesenih brveh.

Če želite kampirati malo drugače, boste morali odšteti 6.700 evrov. Cena je brez davka.

Galerija – Cocoon Tree: kampiranje nad tlemi.

Cocoon Tree: kampiranje nad tlemiOdpri galerijo
adadadadsadasd Pohištvo s človeškimi ‘napakami’ H4 Helmfon: čelada za popolno zasebnost Delovna miza s predalnikom za dremanje. Delovna miza s predalnikom za dremanje 1 Kvan: moderno pohištvo za male prostore