photo
Utrip mesta · kulinarika

Prav gotovo vsi poznamo Marinko Dobnik, lastnico čokoladnega Ateljeja Dobnik. Je prva, ki je orala ledino v izdelovanju čokoladnih izdelkov pri nas in kot pravi sama: »Čokolada je moje življenje.« Sama prisega na črno čokolado z visoko vsebnostjo kakavovih delov, ki pozitivno vpliva na zdravje človeka.

Vsi izdelki iz ateljeja Dobnik, sledijo vodilu visoke kakovosti. To zagotavljajo z ročnim delom, naravnimi in kakovostnimi sestavinami ter z uporabo prave čokolade. V njihovih pralinah in čokoladah nikoli ni in ne bo konzervansov, saj bi ti neizbežno ubili njihov čar, to, da jih poješ sveže. Novi recepti se neprestano preizkušajo v naši čokoladnici; stare spreminjamo in izboljšujemo. Izbira izdelkov sledi letnim časom. Trenutno je v modi temna čokolada z zelišči, likerji in žganjem. Za popolni užitek ob črni čokoladi priporočamo kozarček konjaka ali sladkega vina.

Odpri galerijo

V mesecu decembru, ko vse diši po cimetu, kuhanem vinu, čokoladi in mandljih, pa so zopet presenetili z novo zimsko bonboniero Winter collection, s katero si bomo lahko krajšali mrzle zimske večere. Bonbonjero odlikujejo ročno narejeni pralineji kot so praženi mandlji, sezam, cimet in cointreau. Seveda z odlično čokolado, brez konzervansov, umetnih okusov ali barvil. (300g Cena: 16,60 €)
Obisk katere od njihovih čokoladnic bo pravo doživetje za naše brbončice. Poleg čokolade, pa se bomo lahko še razvajali s piškoti, tortam ali se greli z vročo čokolado.

Canadiano_RAW_Press-shot Nova izkušnja pitja kave z lepo oblikovanim kosom lesa sirove_pite Sirove pite s kozicami in paradižnikom recept_1_pijane_kroglice Novoletne kroglice sirov_fondi Sirov fondi · ·