naslovna
V zraku · buzz buzz

#combophoto je projekt, ki ga je sprožil Stephen McMennamy. V osnovi gre za zelo preprosto idejo, ki pa z nekaj kreativnosti in brez manipulacij postreže z izjemnimi rezultati. In prav tu je genialnost McMennamyja, ki poišče prizore z izčiščenimi ozadji, da lahko potem navidezno dve nepovezani fotografiji združi v eno smiselno celoto. Začelo se je z iPhonom, zdaj pa je Američan že ”prešaltal” na profesionalen fotoaparat.

Danes fotografi in umetniki premikajo meje mogočega na področju urejanja in postoprodukcije. Na delu so številni filtri in drugi učinki, ki ustvarjajo izjemne optične prevare, ki nas pustijo odprtih ust. Nič od tega ne počne umetnik, fotograf in kreativni direktor Stephen McMennamy, a njegove fotografije nas kljub temu pustijo brez besed.

PREBERITE ŠE: Filippo Ioco: opazite gole ljudi na slikovitih fotografijah pokrajine?

Fotograf po duši projekt #combophoto polni s vsakodnevnimi a nenavadnimi fotografijami, ki so posledica združitve dveh fotografij, ki pa vsebinsko nista povezani. V smiselno celoto ju zlije brez pomoči efektov v Photoshopu, za želen učinek ju le spretno postavi eno ob drugo ali eno nad drugo. Vsa ”manipulacija” se zgodi že prej v njegovi glavi, kjer vidi nenavadne kombinacije, ki jih drugi ne.

#combophotoOdpri galerijo
PicMonkey Collage Stand Up For The Pregnant: ljubke ilustracije, ki nas opomnijo, da nosečnicam odstopimo sedež cover Hollyfood: kulinarične kompozicije popularnih filmov Ilustracije iz kavnih madežev. Giulia Bernardelli iz kavnih madežev ustvarja ilustracije PicMonkey Collage Deset najbolj ekstravagantnih zvezdniških zarok, ki so se resnično zgodile ·