Concrete Cut House v Tel Avivu
Utrip mesta · arhitektura

Moderno družinsko hišo Concrete Cut House v Tel Avivu sestavljajo pravokotne prizme, naložene druga na drugo, med njenimi steklenimi paneli pa se kot kača vije neskončna linija betona. Od tu ime tega razkošnega domovanja izčiščenega dizajna, ki barve črpa iz zunanje okolice.

Concrete Cut House, ki je zrasla v Izraelu, je z dnevno svetlobo obsijana družinska hiša, za katero se zdi, kot da je bila izklesana iz betonskega monolita. Pod dizajn se je podpisal oblikovalski studio Pitsou Kedem Architect, zasnoval pa je objekt s fasado, ki ji dominira steklo, okrašeno z meandri iz betona na južni strani objekta (vijejo se proti vrhu in izpisujejo črko s).

PREBERITE ŠE: Sodobna hiša v Cerknici – moderna arhitektura in narava z roko v roki

Kombinacija steklo-beton ponuja različne stopnje zasebnosti, kajti medtem ko na južni strani ta dvonadstropna hiša igra ”nudista”, je na severni čisti ”zapetež”. Pred dnevnim prostorom in tik za panoramskimi drsnimi stenami se bohoti čudovit zunanji bazen, v zgornji etaži pa najdemo spalnice in kabinet. V zgornje nadstropje vodijo ”javne” stopnice, ki jih pospremijo stekleni paneli, zažrti v beton, vsi prostori pa so od glave do pet oblečeni v minimalizem. Barvitost v monokromatsko vzdušje vnašajo notranje rastline in posamezni pohištveni elementi, strogi minimalizem pa mehča tudi zelena zunanja okolica.

Concrete Cut House v Tel AvivuOdpri galerijo
Moderna hiša ob vznožju gore Slivnice. Sodobna hiša v Cerknici – moderna arhitektura in narava z roko v roki Batmanova jama pod avstralskim dvorcem “The Wayne Residence”: avstralski dvorec, navdihnjen z Batmanovim domovanjem Najdaljši stekleni most na svetu je samo za pogumne obiskovalce. Na Kitajskem odprli najdaljši stekleni most na svetu, ki leži kar 180 metrov nad tlemi! Gabie je prav poseben stolp z dvižnim mehanizmom. Gabie – lesen stolp sredi reke, ki nudi edinstven dostop in pogled na svet · ·