1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Corbellati Missile bo predstavljen na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi v marcu. Izdeluje ga Corbellati, ki je pravzaprav iz družina umetnikov in oblikovalcev. Je dovolj ambiciozen in ima še večjo željo, da bi ustvarili novi najhitrejši avtomobil na svetu.

V tem trenutku je na voljo le nekaj “dražilnih” fotografij, saj se Corbellati Missile spretno skriva fotografskim objektivom. Bodoči najhitrejši avtomobil na svetu svoj oblikovani navdih jemlje pri legendarnih dirkalnikih, med njimi pri Ferrariju P4 in Ginettiju G40. Dizajn nas resnično spominja na klasike med avtomobili, a ne vidimo veliko skupnega z modernimi hiperšportnimi avtomobili. Tam so namreč aerodinamika, reže za zračenje in kopica dodatnih spojlerjev še kako v ospredju.

PREBERITE ŠE: HENNESSEY VENOM F5: NAJBOLJŠI HIPERŠPORTNIK

Na srečo je znanih nekaj več tehničnih podatkov in si tako lažje predstavljamo, za kakšno zverino v resnici gre. Missile ima v sebi 9-litrski bi-turbo V8 motor, ki ima neverjetnih 1.800 konjskih moči in gromozanskih 2.350 Nm navora. Vsa ta moč in dovolj aerodinamična oblika naj bi Missilu omogočali doseganje hitrosti prek 500 km/h. Številke so še kako impresivne in komaj čakamo, da vidimo, kaj Cobellati Missile v resnici zmore. Prepričani smo, da se Koenigseggu Ageri RS in Hennesseyju Venom F5 že pošteno tresejo hlače.

Galerija slik: Corbellati Missile

Corbellati MissileOdpri galerijo
Ford-Mustang_Bullitt-2019-1280-01 2019 Ford Mustang Bullitt: obujena legenda velikega platna gallery_03 Hyundai i30 Fastback: četrti član Hyundaieve družine i30 revolve-wheel-folding-airless-bicycle-tire-designboom-header2 Kolo Revolve: zložljiva “zračnica”, za katero ne potrebujete tlačilke gallery-4 Mitsubishi Eclipse Cross: križanec, ki utegne presenetit · · · ·