Cosmic Motors
Utrip mesta · mobilno

Obstaja mnogo konceptnih avtomobilov, ki so nas že velikokrat navdušili, obstajajo pa tudi takšni, ki so preprosto pred svojim časom. V njih najdemo tehnologijo, ki bi bila bolj primerna za znanstvenofantastične filme kot za avtomobile za vsakdanjo uporabo.

Oblikovalec Daniel Simone si je zamislil zbirko futurističnih prevoznih sredstev, ki bi jih uporabljala aristokracija z oddaljenih planetov in galaksij. Med njimi najdemo futuristični koncept Cosmic Motors Galaxion. Gre za elegantno ‘grand tourer’ limuzino, ki jo poganja nič drugega kot miniaturni fuzijski reaktor. Karoserija Galaxiona je narejena iz biološko-inženirskega mišičnega ‘oklepa’, kar jo naredi še bolj znanstvenofantastično.

Zbirko Cosmic Motors si lahko ogledate na spletni strani ali v posebni izdaji knjige Cosmic Motors. Kaj vse nam bo prinesla prihodnost, je v tem trenutku težko govoriti, saj se tehnologija vedno hitreje razvija. Prvi korak bo zagotovo doba električnih avtomobilov, naslednja stopnja pa prav mogoče avtomobili v stilu ‘Iron Mana’, ki jih bodo poganjali mini reaktorji.

Harley-Davidson LiveWire Harley-Davidson LiveWire: nova doba za Harley-Davidson OTAM 85 GTS OTAM 85 GTS: edinstvena jahta, ki jemlje sapo Awake Rävik Awake Rävik: za adrenalin tudi na najbolj mirnih vodah Milan Red Milan Red: superšportnik iz rok Avstrijcev · · · ·