Biorazgradljiva sončna očala Crafting Plastic
Utrip mesta · moda

Na milanskem tednu oblikovanja 2016 je Crafting Plastics predstavil kolekcijo biorazgradljivih sončnih očal Collection 1, izdelanih iz naravne plastike. Kot vemo, je življenjska doba modnih trendov oz. izdelkov kratka in na večini se kasneje nabira prah ali pa jih zavržemo. Ta očala pa bodo, potem ko se jim bomo odrekli, po določenem času sama razpadla.

Crafting Plastics je predstavil biorazgradljiva sončna očala iz naravne plastike (izdelana so na osnovi polimerične kisline, ki so ji dodali biorazgradljive polimere). Plastika kot umetni material, ki smo ga začeli množično uporabljati po 2. svetovni vojni, je danes v uporabi povsod, kraljuje tudi med modnimi dodatki, in sončna očala niso izjema. Izjema pa so očala iz kolekcije Collection 1, ki imajo v nasprotju z drugimi očali rok trajanja. Po določenem času se namreč razgradijo. Kljub temu so dovolj obstojna, da jih lahko lep čas uporabljamo vsak dan.

Ker pa vemo, da so modna očala, kot številni drugi modni kosi, aktualna le kratek čas, hitro delajo zgolj gnečo v predalu. A ne biorazgradljiva očala Crafting Plastics.

PREBERITE ŠE: Kako izbrati sončna očala, ki pašejo vašemu obrazu?

Za izdelki Crafting Plastics stojita oblikovalki Vlasta Kubušová in Verena Michels, ki sta se ”našli” na berlinski umetniški fakulteti. Njuno poslanstvo je iz mode in nasploh življenja izriniti plastiko in jo nadomestiti z biorazgradljivimi materiali.

Biorazgradljiva sončna očala Crafting PlasticOdpri galerijo
Rihanna z natikači in nogavicami Rihanna zdaj še s svojimi natikači in kolekcijo nogavic! Kavbojski sandali - poletna različica kavbojskih škornjev Kavbojski škornji predelani v sandale. Praktično ali modni polom? Ženska moda v 20. letih 20. stoletja. Ženska moda leta 1920: rojstvo moderne dobe Pufftec Fumo - usnjena denarnica rezervirana za kadilce Pufftec Fumo: denarnica, izdelana posebej za kadilce, ki je tudi etui za telefon · ·