Creatura sredi jezera.
Utrip mesta · arhitektura

Preteklo poletje sta študenta arhitekture Federico Forestiero in Mark Torrens na poletnem taboru za otroke Beam camp v New Hampshiru, skupaj z njimi izdelala plavajočo strukturo, plavajoč mlin “creatura”, katerega fotografije so preplavile internet.

Plavajoča struktura, katero so poimenovali “creatura” je nastala na poletnem taboru za otroke Beam camp. Velika nekaj manj kot 5 metrov in kot živo bitje drsi po gladini jezera. Zgrajena je iz kombinacije pletenih materialov.  Osrednji in največji del splava zaseda organska pletena tvorba, ki predstavlja pokriti del splava, ob kateri je kolo, ki generira energijo za poganjanje splava. Preprosta, pa hkrati kompleksna, navdihujoča plavajoča celota je prikaz iznajdljivosti, spretnosti, kreativnega in koristno porabljenega prostega časa.

Več fotografij plavajočega mlina si oglejte v galeriji

Nudi veliko veselja za otroke in starejšeOdpri galerijo
Stenska ilustracija Anje Polh resnično popestri prostor. Štart up – v Velenju odprli prve coworking prostore FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS . BALINT HOUSE . BETERA (9) Casa Balint: Arhitektura, ki se igra s svetlobo in senco 1-Photon-Space-outside-in-the-day The Photon Space: steklena hiša s pozitivnimi učinki na naše zdravje Al Noor Tower Al Noor Tower: najvišji nebotičnik v Afriki