kristina-bratko-8gx77jAoXU8-unsplash (1)
V zraku · odnosi

Verjetno ste že srečali močno žensko in tudi veste, da je ni mogoče zlahka pozabiti. Vendar pa je čustveno močna ženska nekaj povsem drugega.

Čustveno močna in zrela ženska vse predobro pozna žalost, obup in bolečino in se je z leti naučila, da to nanjo ne vpliva tako, kot se dogaja pri večini. Ve, da dejanja govorijo glasneje kot besede in da ljudje, ne vsi, po navadi dajejo prazne obljube, ki vodijo v razočaranje.

Čustva so močna stvar, vsi jih imamo, vendar se naša resnična moč kaže v tem, v kolikšni meri dovolimo, da ta čustva vplivajo na nas na dolgi rok. Če se držimo negativnih čustev, lahko ta povzročijo veliko škode, hkrati pa lahko zaustavijo naš osebni napredek.

Ko boste srečali čustveno močno žensko, vam bo gotovo povedala, da ste odsev svojih prijateljev, zato je pomembno, da imate ob sebi pozitivne ljudi, ki vas znajo dvigniti. Povedala vam bo tudi, da vas zapravljanje časa z nezrelimi ljudmi ne bo v življenju nikamor pripeljalo, ne glede na to, koliko ljubezni čutite do njih. Nekateri ljudje pač izžarevajo negativnost, in to so tisti ljudje, ki vas bodo na koncu potolkli – čustveno, miselno in duhovno!

Čustveno močna ženska večino svojega časa porabi za prakticiranje samoljubezni in za zdrave interakcije s prijatelji in ljubljenimi, ki ji puščajo zelo malo časa za toleriranje nezrelih ljudi. Zaveda se svoje vrednosti in se ne boji iz življenja odstraniti odnose in situacije, zaradi katerih ima občutek, da je nespoštovana in ničvredna. Če se znamo do nje pravilno obnašati, bo v zameno pomagala ljudem okoli sebe in njihovemu življenju dodala vrednost, saj dobro ve, da je ena izmed najpomembnejših stvari v življenju to, da pomaga drugim rasti.

Ko gre za ljubezen, takšna ženska ve, da je ne išče s silo. Odnosi so seveda pomembni, a niso edina stvar v življenju. Če ima partnerja, je z njim življenje toliko zanimivejše. Vendar pa se dobro zaveda, da če nisi resno vpleten v odnos, nima smisla, da si sploh v njem, saj je igranje s srcem nekoga drugega nekaj, v čemer bi “uživali” le nezreli ljudje. Zato je raje sama kot pa v igri z nezreleži!

Če se bo z nekom že zapletla, bo ta njenemu življenju dodal vrednost, pozitivnost in osebno rast. To bo partner, s katerim si bo lahko ustvarila življenje, nekdo, ki bo njen najboljši prijatelj pa tudi ljubimec. Če nima nobene izmed teh lastnosti, z njim ne bo zapravljala časa.

Enako velja za prijatelje. Čustveno močna ženska ve, da lahko strupena prijateljstva vodijo do velike bolečine, zato ne prenaša ljudi, ki so sestavljeni iz tračev in na katere se ne more zanesti. Na vsa razmerja je mogoče gledati kot na tango, in kot pravi pregovor, sta za tango potrebna dva!

Čustveno močna ženska se ne bo odrekla svojemu duševnemu zdravju in moči za nekoga, ki jo ima za samoumevno, saj ve, da konec dneva takšni ljudje niso vredni njenega časa in truda. Ve tudi, da je edina oseba, ki jih lahko zagotovi pravo srečo, sama in da pričakovanja skoraj vedno vodijo v razočaranje. In to je tudi razlog, zakaj je postala čustveno močna in stabilna!

90966478_255736025459003_5098047533093546227_n Ljubezen v času koronavirusa: je to najbolj romantičen par na svetu? shutterstock_552015964 Ti stavki, ki jih izrečeš v postelji, te lahko spremenijo v najbolj poželjivo žensko na svetu! cleyton-ewerton-bZxonMGR3UQ-unsplash Ženske si ne želimo princa na belem konju, ki bo rešil naše probleme, ampak ljubimca, ki ne bo postal problem! shutterstock_282231593 To je, pravijo ljudje, najtežji položaj pri seksu. In zdaj imaš čas, da ga vadiš!