Kolesarski projektor Cyclee
V zraku · tehnologija · gadgeti

Za varnost kolesarjev, ko si ti delijo prostor z avtomobili, ne moremo nikoli storiti preveč, zato je še kako dobrodošla inovacija po imeni Cyclee, kolesarski projektor, ki se montira na nosilec sedeža in na hrbet kolesarja projicira svetlobne znake, ki opozarjajo voznike na dejanja kolesarja. Možnost nesreče kolesarja je namreč kar od 26 do 48-krat večja kot za voznika osebnega vozila, zato morajo biti kolesarji še toliko previdnejši. Cyclee je velik korak k temu, da bo črna statistika ostajala karseda prazna.

Prav črna statistika med kolesarji je Elnurja Babayeva iz Azerbajdžana gnala, da je razvil Cyclee, kolesarski projektor, ki projicira informacije na kolesarjev hrbet. Tam se lahko poleg klasičnih signalnih znakov kot je nakazovanje smeri in znak stop (ko se kolesar ustavlja) prikazujejo tudi lastne oznake, ki jih ustvarimo prek pripadajoče mobilne aplikacije.

PREBERITE ŠE: Ding – kolesarska luč, ki razsvetli tudi kolesarja

Projektor Cyclee se pričvrsti na nosilec sedeža in ne ”hodi v zelje” s prtljažniki ali blatniki. Je tisti dostikrat manjkajoči, a ključni člen komunikacije med kolesarjem in ostalimi udeleženci v prometu, ki preprečuje nesreče. Sploh v temi oziroma ob slabi vidljivost, ko je ”komunikacijski šum” običajno najbolj pereč.

Kolesarski projektor CycleeOdpri galerijo
Osebn jet pack Martin Aircraft Raketni nahrbtnik Martin Aircraft: poletite z jet packom kot Superman Kamera in detektor dima Nest Cam Nest Cam: nadzorna kamera in detektor dima v enem cover-gmail Gmail: “Undo Send” – uradna funkcija, ki prepreči takojšnje pošiljanje e-pošte organsonchips Čip, ki posnema delovanje človeških organov je postal design leta! ·